IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan изоставя хибридната система на Toyota

Nissan разработва собствена технология на хибридна система за автомобили с предно предаване.

Nissan изоставя хибридната система на Toyota
Тя ще се комбинира с трансмисията Xtronic CVT от ново поколение. Системата ще бъде монтирана серийно на модели за американския и японския пазари още от следващата година. В системата ще влиза бензиновия двигател с обем 2.5 литрас механичен компресор, електромотор и комплект от литиево йонни акумулатори.
 
 
Според съобщението на Nissan, системата ще бъде много компактна и акумулаторите не променят обема на багажника.
 
Мощността на хибридната система е идентична на тази при бензинов двигател с обем 3.5 литра. Сега хибридна система се използва при Nissan Altima, но тя е от  Toyota.
 
„Това решение беше удар по гордостта ни, но според обстоятелствата в този период, нямахме друг изход“, заявява старщият инженер от Технологичния център на Nissan, Митсунобу Фукуда.
 
„Затова сега пристъпваме към собствена разработка, която ще позволи новите ни хибридни модели да имат съвършено различна характеристика“, допълва Фукуда.
 
Трансмисията Xtronic CVT от ново поколение е за двигатели с обем от два до 3.5 литра. В новата скоростна трансмисия загубите от триене ще бъдат намалени с 40%. 
0 от 500
  • #60
    4 rate up comment 2 rate down comment
    хаха ( преди 12 години )
    какво е това сервизна акция?! вземете си френски автомобил и си карайте, добрата техника не прави сервизни акции!
  • #59
    6 rate up comment 9 rate down comment
    кк ( преди 12 години )
    Да вярваш че тойота е иновативна компания е все едно да вярваш че храната в макдоналдс не е вредна за здравето...
  • #58
    10 rate up comment 5 rate down comment
    jj ( преди 12 години )
    факт е,че в тези нови технологии VW Group е само страничен наблюдател.
  • #57
    5 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ ТОЙОТКИТЕ СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ В БИЗНЕСА С АВТОМОБИЛНИ СЕРВИЗНИ АКЦИИ. ВЪПРОСЪТ Е КОГА НАЙ-НАКРАЯ ЩЕ СИ ОПРАВЯТ ТРУШИЕНИТЕ БИДОНИ.
  • #56
    9 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Хахаха отварям статия за Nissan и Toyоta и отдолу гледам пак, че тоя комплексирания е писал. Като са такива *** VW що ги оплюваш навсякъде, където пишеш коментар да не си се комплексирал и да те е яд. Един приятел има тойота и му харчи повече масло отколкото бензин пък незнам кой е вечния пациент.
  • #55
    14 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Значи хората не си продават Тойотите но при първа възможност бързат да се отърват от почти новото си Ауди или VW. Много интересна логика?! Също така незнайно защо в Автобилд статията за преглед на автомобила на 100 000км за Пасат беше кръстена ВЕЧНИЯ ПАЦИЕНТ !!! Отделно на VW има трябваха 15 години да разберат, че комон-рейла измислен от Фиат е много по-добър от тяхната помпа-дюза с, която не може да се направи Евро 5 двигател! Иначе мноого ги разбират нещата фенчетата !
  • #54
    12 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Хаха дебилните вагинални експерти пак са се развихрили със сервизните акции! Но реално дори и в БГ е много трудно да намериш втора употреба Тойота. При положение , че е най-продавания автомобил в света до ден днешен защо е пълно с Аудита и VW-ни, а Тойоти почти няма на пазара ??? Дали обаче хора, които харесват "премиум" Шкоди могат да съобразят толкова елементарни и очевадни неща? По-скоро не !
  • #53
    16 rate up comment 5 rate down comment
    LEXUS ( преди 12 години )
    Абе *** *** досега не разбрахте ли че ТОЙОТА изнася лекция на каскенщайн с тема: СТРУКТУРА, МЕРОПРИЯТИЯ И ОПЕРАТИВНО УПРАВЛЕНИЕ НА СЕРВИЗНИТЕ АКЦИИ. Немските каски са толкова напреднали че се наложиха многократни повторения.
  • #52
    8 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Лексусче, миличко, миризливичко, колкото и да рекламираш тойотките, те си остават еФтино, нискокачествено алтернативно решение за най-бедните слоеве. Това са хорица без елементарно себеуважение, що остава да са взискателни към неща като материали, изпълнение, динамика, ДИЗАЙН, отношение към клиента в сервизите и т.н.
  • #51
    6 rate up comment 5 rate down comment
    speedart ( преди 12 години )
    Скоро ще изоставят и автомобилите...