IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това ли ще караме след 15 години?

Малки по размер, но големи по възможности електрически коли.

Това ли ще караме след 15 години?

Още през 2010 година, когато General Motors показа концепцията EN-V, конструкторите й заявиха, че през 2030 година 60% от световното население, което по това време трябва да бъде около 8 милиарда души, ще бъде концентрирано в големите градове.

Това означава, че улиците ще станат още по-натоварени, а натискът върху обществената инфраструктура, който дори в момента е огромен, ще бъде невиждан.

Решението на този проблем, според General Motors, е радикална промяна на персоналния градски транспорт - малки по размер, но големи по възможности електрически коли.

Тяхното виждане за тези бъдещи коли е концепцията EN-V, чийто оптимизиран, втори вариант беше представен днес. Двуместното возило е получило нов дизайн, климатична инсталация и по-голям багажник, а конструкторите му твърдят, че може да се движи "при всякакви метеорологични условия".

EN-V (Electric Networked-Vehicle) може да се управлява ръчно или да се движи напълно автоматично, благодарение на GPS навигация и още няколко системи, което според General Motors ще намали едновременно катастрофите и задръстванията по пътищата.

Втората версия на концепцията EN-V (жълтото возило) се задвижва от електродвигатели, монтирани във всяко от колелата и предлага автономия от около 40 километра. Градската кола буквално може да завива на място, а моторите й не само я движат, но подсигуряват и нейното спиране.



0 от 500
  • #25
    1 rate up comment 0 rate down comment
    ............. ( преди 12 години )
    Аве хората казват, че са устойчиви и супер маневрени нашите гении обаче видиш веднага обясняват недостатъците .....
  • #24
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Well ( преди 12 години )
    До Анонимния дето бил проучил въпроса с ел.автомобилите: Пич, не можеш да си представиш колко си се заблудил! С удоволствие ще ти разкажа за тези автомобили ако те интересува! И то точно как стоят нещата към момента, а не как го тълкуват разни ***!
  • #23
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Освен това в кой град или населено място биха те търпя ли да се влачиш с 40 км/ч?В много държави биха те глобили за това,че караш толкова бавно,а и ставаш потенциално опасен за останалите
  • #22
    2 rate up comment 1 rate down comment
    do: мохер ( преди 12 години )
    Абе момко бледи,по твоята логика всеки трябва да има по 5-6 коли специализирани за конкретно пътуване.За ходене на работа,за чукане,за дискотека,за дърпане с другите пишлемета,за излет,за почивка,за пазаруване и т.н.Извинявай,ама тая работа не се вързва.По-добре 1 универсален автомобил отколкото няколко специализирани.Та поради тази причина намирам за крайно неуместно въпросното возило и крайно несъвместимо за повечето хора.
  • #21
    4 rate up comment 0 rate down comment
    gogo ( преди 12 години )
    ей света се разпада с времето. сега сме 6-7 милярда ами като станем 14??? *** си е майката. затова както каза един пич, седи си на село и живей като хората.
  • #20
    5 rate up comment 1 rate down comment
    мохер ( преди 12 години )
    Пичове тази кола е да се качиш на нея и да отидеш до работа и обратно с 40 км. в час, тове не е състезателна кола, не е за секс в нея, не е за дълги пътувания, не е за нашите пътища, не е за ходене на пазар с децата зада има голям багажник и т.н., просто се качваш в нея вместо в голямата кола и отиваш до работа само в града, предполагам е много удобна за паркиране....
  • #19
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Абе на това къде са му огледалата за обратно виждане?Ами ако реша да *** някое гадже в колата йога ли трябва да съм тренирал?А тези 40км само на мен ли ми се виждат повече от смешни?Общо взето тези лагерни колички са пълно недоразумение плод на фантазията на някой фантаст.Инче съм твърдо ЗА електрическите коли,но не в този вид и формат.
  • #18
    9 rate up comment 0 rate down comment
    ... ( преди 12 години )
    Това ми прилича на R2D2 от междузвездни войни... ;-)
  • #17
    4 rate up comment 1 rate down comment
    West City ( преди 12 години )
    Ако стъклото е от титан нема какво да се тревожиш.Ще оцелееш.А може това да има някакво силово поле което да отблъсква роднините на шумахер
  • #16
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Stanislav ( преди 12 години )
    Tova na krash test hodilo li e ;D