IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте какъв сте зад волана и как трябва да го държите

Според психолози и полицаи.

Вижте какъв сте зад волана и как трябва да го държите

Оказва се, че начинът, по който държим волана разкрива какви шофьори сме. Психолози и полицаи от Италия твърдят, че могат да отгатнат как управляваме колата си, само по позицията на ръцете ни върху волана.

Те са представили седем изображения на различни захвати, към които са приложени коментари на психолози и полицаи. Вижте ги и споделете дали сте съгласни.

Изображение 1


Мнение на психолози: "Човек, който държи волана по този начин е уверен, предпазлив, способен водач, който знае какво прави и как го направи"

Мнение на полицаи: "Обикновено така карат шофьори, които са уморени от дълъг път. Тази позиция на ръцете не е подходяща, тъй като при неочаквана ситуация на пътя не позволява бърза и адекватна реакция".

Изображение 2


Мнение на психолози: "Разположението на ръцете е типично за нерешителните и плахи шофьори, с недостатъчно самочувствие на пътя".

Мнение на полицаи: "Катастрофално! Този захват ограничава до минимум въртенето на волана и лесно може се превърне в причина за ПТП".

Изображение 3


Мнение на психолози: "Така държат волана арогантните хора, които не са особено приятелски настроени към останалите участници в движението"

Мнение на полицаи: "Такова разположение на ръцете върху волана може да доведе до загуба на концентрация. Ръцете ограничават видимостта напред, което може да бъде много опасно".


Изображение 4


Мнение на психолози: "Личи от пръв поглед - това е водач, който е точен и последователен, но е склонен към песимизъм и подозрителност"

Мнение на полицаи: "Много грешно - тази позиция на ръцете изморява и ограничава движението".

Изображение 5

Мнение на психолози: "Това е добре обучен шофьор, пълен с енергия, внимателен и разумен на пътя".

Мнение на полицаи: "Грешно е да държите волана с една ръка. Все пак, ако човек е внимателен на пътя, този захват вероятно ще му позволи адекватни действия".

Изображение 6

Мнение на психолози: "Разумен шофьор, много приятелски настроен към останалите на пътя".

Мнение на полицаи: "Още една позиция на ръцете, която може да бъде опасна. Следователно не я препоръчваме".

Изображение 7

Мнение на психолози: "Много добре организиран човек, който контролира ситуацията и рядко поема рискове".

Мнение на полицаи: "Тази позиция на ръцете е почти правилна. Помнете, че волана се държи здраво, но нежно".




0 от 500
  • #74
    1 rate up comment 0 rate down comment
    -10 ( преди 12 години )
    Това, което разбрах от коментарите на полицаите е, че няма правилен начин да се държи волана. Само последния бил почти правилен. Някой ще каже ли най-правилния? ;)
  • #73
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Tanderstil ( преди 12 години )
    Темата е сериозна и дискусията беше важна.Но тук са писали мъртвородени души.Познах ги по това,че не са писали нищо по темата!Познахте ги и вие,нали?Освен това сме Българи нали?,моля не пишете на фонетика,така не е уважително.И детската градина да пише в статията за подвижната тоалетна,там ще пишете на воля!Тук става дума за безопастно шофиране,всички комплексари да преминат при темата за тоалетната,много моля!Значи най важно е според мен като караме,да не го правим подпийнали,недоспали и прекалено ядосани!Като караме да мислим и за живота на другите,и да мислим,че има хора които хич не им пука за живота на другите!!!Като някои тук които влезнаха да напишат простотията си и възпитанието си......
  • #72
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    ДО P S Y C H OРазбрахме,че си P S Y C H O,не нужно да го подчертаваш.Затова ти прощаваме.P S Y C H O без книжка,много ясно,че няма да ти е интересна темата.Лявата ръка на волана и дясната при големи завои и бърза скорост.
  • #71
    9 rate up comment 6 rate down comment
    P S Y C H O ( преди 12 години )
    до автора на последните 10 коментара:Турбо-Х, WAXCAUL, KLASIKA, WALE .... да не ги изреждам всичките. Можеш да използваш просто "P S Y C H O". Подарявам ти го. Ще ти описва идеално душевното състояние.
  • #70
    8 rate up comment 8 rate down comment
    WAXCAUL ( преди 12 години )
    -малка грешка,Исках да напиша:2-На Радо от Гласът на България , затова,че накара хора слушащи различна по род музика и хора от всякаква възраст да слушат песен която идея са си нямали,че ще слушат някога и на всичко отгоре да им хареса и да са във възторг!!!Начело с Ивана!!!!...-и му благодаря за което!
  • #69
    8 rate up comment 8 rate down comment
    WAXCAUL ( преди 12 години )
    до "АЗ"или до "до класика",който е един човек.Забелязъл съм,че когато пише Класика ти просто се разкапваш от яд,злоба и завист.Сигурно се чувстваш абсолютно *** когато се сравняваш с него.Дали пишеш на маймунски или на Български винаги ще те познаем по глупостите ти!Изключително кух и злобен и комплексиран неудачник си!Аз лично ЗАВИЖДАМ БЛАГОРОДНО в момента на 3-*** човека.1-На Кирил Маричков винаги съм му завиждал,че е фротмен на Щурците и му затова,че накара хора слушащи различна по род музика и хора от всякаква възраст да слушат песен която идея са си нямали,че ще слушат някога и на всичко отгоре да им хареса и да са във възторг!!!Начело с Ивана!!!!...-и му благодаря за което!3-И разбира се на Шумахер! благодаря!2-На Радо от гласът на България-
  • #68
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Турбо-Х ( преди 12 години )
    до:от: ДО класика ( преди 1 час )***,прикривай си емоциите!и спри да даваш минуси,а се виж в огледалото!Не виждаш ли,че тук пишем нещо...,има си хомосексуални организации-оправяй се,не ни занимавай.здраво си комплексирано-гипсиран!Мисля,че е най добре да се кара,след като си потренирал малко през зимата върху лед.Някои техники и да си пробваш реакциите.а на първо място с акъл.
  • #67
    8 rate up comment 8 rate down comment
    ЕЙ-ТИ-ДЖИ до XI-XI ( преди 12 години )
    Знаеме.Не може като пишат хора от цяла България,да няма тук и някой много комплексиран и много неук и завистлив.Те тия животът ще ги подхване,непригодни са.....Аз карам на 7,но съм отворен да науча и друго.
  • #66
    8 rate up comment 8 rate down comment
    ОТ XI-XI ( преди 12 години )
    OXO CIGANETO АЗ PAK SE E POIAVILO I PAK GO BOLI,CHE E NEVRASTEN *** I PAK E DALO MINUSI NA KOLEGITE.NE PISHE PO TEMATA,ZASTOTO E BES KNIJKA I E MALAK PUBER-***-***.MNOGO GO BOLI,CHE RAZBRAXME CHE E ***-YCHENIK.PONEJE VI DAL MINUSI,OTNOVO STE VI IMA POSTOVETE.CIGANE,NA TEBE JIVOTA TI E DAL MINUSI I TEPARVA STE CHEZNESH KATO LICNOST.PISHI PO TEMATA,A NE GEISKI.I SPRI DROGATA,CHE VECNO SI ZAL I SARDIT I ZATAVASH.KOLEGI VIDIAXTE LI KOI PISHE MINUSI-CIGANETO АЗ-GEICHETO
  • #65
    10 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Не само пуберите,личат се и бездарните. Волана се държи така,че да не се отпуснеш.Това не ти е сауна,това е купчина ламарина която няма инстинкт за самосъхранение.Трябва да пазиш нея,себе си и другите от тебе и нея