IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първото дело срещу Toyota беше прекратено

Проблемът с внезапното ускоряване все още тревожи Toyota.

Първото дело срещу Toyota беше прекратено
Фирмата вече заплати около 50 милиона долара за глоби и направи сервизна акция за 8 милиона автомобила само в САЩ. Сега остават съдебните процеси срещу японската фирма водени от отделни граждани и техните семейства засегнати от проблема, като общите обезщетения искани от съда са 10 милиарда долара.
 
 
Сега в САЩ завърши първото дело за „внезапно ускорение“ на автомобила, което съдията спря, защото според него то трябва да се води в щата Юта, а не в Калифорния.
 
Делото се води от Пол ван Алфен и пътничката, която е била до него Шарлиин Лойд, която загина при инцидент предизвикан от „внезапно ускорение“ през 2010 с автомобил Toyota Camry  през 2010 г.
 
 
Говорител на фирмата заяви, че те са доволни от решението на съда, че делото трябва да се води в Юта.
 
От своя страна ищецът обяви, че няма да прекрати искането за обезщетение и ще продължи да води делото срещу Toyota.
 
0 от 500
  • #10
    9 rate up comment 8 rate down comment
    M. ( преди 12 години )
    OGi Какви ремонти те гонят пък теб. Карам голф 5 от 5 години и само сменям ангренаж, масло и накладки.... ти си луд... Даже антифриза ми е бистър като сълза... Течностите които наливат във Фолксваген са по хубави от тези в тойота... Какво остава за останалото. Само сравни една железна джанта на тойота с една от ФВ разликата е невероятна в качеството. Сравни фаровете и начина, по който свети авенсиса с пасата...дори Сравни само усилията, които са ти необходими да смениш крушка при ФВ и тойота.
  • #9
    9 rate up comment 8 rate down comment
    OGi ( преди 12 години )
    Иване посъбери парички и купи Фолксваген - тогава ще видиш за какво става въпрос.Ще ти е тъжно, ще ти се иска да се върнеш при старата Тойотка и с нея да се изпапаниш, в някой стълб та болката от разоряването от ремонтите по Фолксвагена да изчезне.
  • #8
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Do Анонимен ( преди 12 години )
    Хей много се радвам. Може някой път да си направим 3 ка :). Аз съм активен пък жена ми Петър е пасивен.
  • #7
    15 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Иване с жена ти преди малко го обсъждахме този въпрос.:)Королата много и харесва и не иска да е сменя.Дори желае следващата и кола също да е Тойота,но да и купиш малко по-голям модел,че на задната седалка ни е малко тясно.:)
  • #6
    13 rate up comment 7 rate down comment
    DOC ( преди 12 години )
    DO PO-DOLNITE GLUPACI!OSHTE PREDI GODINA SE DOKAZA ,4E NYAMA NISHTO PODOBNO V OBVINENIYATA,NO VUPREKI TOVA KATO OTGOVORNA MARKA,ZA RAZLIKA OT MNOGO DRUGI NAPRAVIHA VSI4KO VUZMOGNO OTNOSNO KLIENITE SI!KARAM OT 8G. TOYOTA I NYAMAM NIKAKVI PROBLEMI!OBI4AM TOYOTA, KARAM TOYOTA, SHTE KARAM TOYOTA
  • #5
    9 rate up comment 13 rate down comment
    Иван ( преди 12 години )
    Жена ми има сива Тойота Корола седан също автоматик... и много се замислям дали да не я заменим за някое пежо или опел. Пък ако Се посъберат парички и за VW.
  • #4
    6 rate up comment 9 rate down comment
    М. ( преди 12 години )
    Изобщо не харесвам Тойота, но ми е кофти, че марка която е на пазара от толкова години прави подобни фатални грешки!! По скоро не се радвам, че марката се излага...трябва да вземат мерки, защото в ръцете на неопитен шофъор, ако този таралясник е автоматик, и се ускори сам ще е края за него/нея.
  • #3
    8 rate up comment 22 rate down comment
    Анонимния ( преди 12 години )
    Да спрат износа на азиатските ***,нека жълтурите сами си ги карат и без тва станаха много,поне като се САМОУСКОРЯВАТ ще се поразрездят тия малки дръпнипишковци! Айде карачите на японско,корейско,китайско и други жълти автомобилоподобни да почват да цъкат минусчета! xaxaxaaaxaxaxaxaxaxaxaxaxaax :D
  • #2
    7 rate up comment 5 rate down comment
    ... ( преди 12 години )
    Жалко за момичето... Много жалко. Това отново доказва, че колкото по малко електроника има в една кола толкова по-сигурна е тя!!! затова всички на трабант!!!!
  • #1
    12 rate up comment 19 rate down comment
    IT ( преди 12 години )
    Аууу тва синьото е тоооолкова грооозноо ама тоолкова грозноо че думи нямам..!!! на всичко отгоре и само се ускорява...дано ги осъдят тия жълти измамници, дето лъжат хората и им пробутват грзните си *** !!!