IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

АвтоВАЗ ще пуска серийна „гореща“ Lada Granta Sportе

АвтоВАЗ ще пусне в продажба серийна версия на базата на състезателната Lada Granta Sport.

АвтоВАЗ ще пуска серийна „гореща“ Lada Granta Sportе
Президентът на АвтоВАЗ Игор Комаров съобщава в руското издание Газета.ру, че прототип на „горещата“ Lada Granta вече се тества по пътищата на Русия.
 
 
Според Комаров, този спортен модел Гранта ще се появи през следващата година, когато серийното производство на модела се реализира в пълната си проектна мощност.
 
 
Създаването на „горещата“ Гранта е дело на фирмата ТМС, същата която прави състезателните модели за пистовата серия Гранта.
 
 
Те са с бензинов двигател 1.6 литра с турбина и мощност 235 к.с. Ускорението на тази модификация от място до 100 км/час е за 5.6 секунди, а максималната скорост достига 219 км/час.
 
 
Сега цената на състезателната версия на Lada Granta Sportе 1.8 милиона рубли, около 76 600 лева.
 
 
0 от 500
  • #16
    3 rate up comment 1 rate down comment
    руснака ( преди 12 години )
    в холандия имали автомобилостроеене? а в дания? във финландия? в чехия? в гърция? макар че сега явно дори в българия ще се пратят тези китайски коли, ама сигурно са избрали българия, за да могат да ги продават в ЕС
  • #15
    3 rate up comment 1 rate down comment
    До s2 ( преди 12 години )
    от tsiне са ти писали държавата!държавата са ти писали,че е прекрасна!щом не си разбрал,щом не си проумял защо нямаме автомобилостроене само ния и какво ти е писал колегата,как да ти го кажа?Нямаме нищо щот сме ей такива-ни разбрали,ни чули,ни видяли!ни пък искали да разберат,да чуят ,да видят,да сторят,да се загрижат,да реагират!ей това разбрали?
  • #14
    3 rate up comment 1 rate down comment
    s2 ( преди 12 години )
    от такива като тебе дето само реват ква им е скапана държавата вече ми е писналоиначе по темата, хареса ми лентата на предния джам ЛАДА Имидж, другото въобще не мисля да коментирам
  • #13
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Руската Импреза!
  • #12
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Петьо ( преди 12 години )
    ще има специална серия "*** перник"
  • #11
    10 rate up comment 3 rate down comment
    KLASIKA ( преди 12 години )
    Добър ден ....Кучетата си лаят..,Керванът си върви!В смисъл,че животът си тече...,автомобилните критици се множат...,Руснаците си действат!Ние къде сме?Къде са другите!Прекрасна страна в Скапана държава сме ние,със умрели скумрии вместо хора....Двама души не можеш да събереш,ще се прецакат един друг,пък какво остава да събереш трима да правят кола?!?Пък камо ли да събереш повече за бунт да изгоним мутрите....Да правим коли,с тоз народ,дали?.....Приятен ден!
  • #10
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Много добре си изглежда ладюхата в този вариант и не виждам какво лошо има да я произвеждат. По-добре лади да гледам отколкото някви знайни и незнайни китайци по улиците!
  • #9
    12 rate up comment 1 rate down comment
    eee ( преди 12 години )
    Ne znam za ladata ama chernokosata kurti ot vsqkude
  • #8
    8 rate up comment 1 rate down comment
    123 ( преди 12 години )
    От статията не разбрах:1. Ладата ще се произвежда сериино т.е за обществените пътища и ще струва 76 хил.2. Ладата ще се произвежда сериино, като хомологиран състезателен автомобил и ще струва 76 хил.Първия вариант е безумие.Все пак това е цената аналогични по мощност модели на сериозни фирми(Меган РС, Фокус СТ, Голф ГТИ) ако обаче говорим за хомологирани състезателни атомобили мисля, че цената е съвсем смилена. Незнам колко струва един шевролет круз WTCC , но ще е поне 5 пъти пове4е.
  • #7
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Големи майстори! Само като им видя на прес снимката неравната и накърпена замазка на пода на халето и са ми ясни. И нямат един нормален подемник. По същия начин се беше забавило производството на совалката заради забавяне строителството на хангара, а после покрива на същия хангар падна върху совалката и нея вече я няма. Руска работа.