IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota + Tesla = RAV4 EV

Качват електричката на поточните линии през 2012 година.

Toyota + Tesla = RAV4 EV

Toyota и Tesla Motors, Inc. (Tesla) потвърдиха, че техният съвместен проект – RAV4 EV, ще се сглобява в Toyota Motor Manufacturing Canada, Inc. (TMMC) в Уудсток, Онтарио, от началото на 2012 година.

RAV4 EV ще се сглобява на една поточна линия с конвенционалния RAV4, за да се постигне оптимална ефективност на производството и контрол на качеството, сочи информацията.

„Съвместният екип Toyota-Tesla се съгласи, че производството на електрическия модел RAV4 на същата поточна линия, на която се сглобява и конвенционалния RAV4 ще опрости и улесни производствения процес, както и ще гарантира най-високи нива на качество”, каза Рей Тангуей, изпълнителен директор на TMMC.

Както бе обявено по-рано, Toyota ще заплати на Tesla близо $100 милиона за доставката на електрическото задвижване, което включва батерии, двигател, скоростна кутия и електроника за задвижването на RAV4 EV.

Tesla ще сглобява електрическите компоненти в собствената си фабрика в Пало Алто, Калифорния и ще ги транспортира до TMMC за окончателното им влагане в електрическия автомобил.

RAV4 EV ще се продава в САЩ чрез Toyota Motor Sales, U.S.A, Inc. (TMS).

Още подробности относно цени, обем на производство и регионална дистрибуция ще бъдат обявени по-късно през годината.

 

0 от 500
  • #16
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    За да си зареждаш електричката със соларни панели на покрива, ти трябва покрив голям като на Икарус или най-добре като ТИР. Относно соларните панели най-добри са руските, за съжаление се произвеждат все още само за военните. Може би китайците са успели да ги доближат като ефективност на м2.
  • #15
    2 rate up comment 2 rate down comment
    бавареца ( преди 12 години )
    сега ще ти кажа моето инфо. има два вида масови панели на пазара. едните дават 10-12% кпд, а другите 15-18%. тези дето се ползват в космоса и са 100пъти по скъпи дават 40%. ако ти смяташ да си купуваш сол.панели от NASA - аз ще си карам на бензин. a за другите сметни си сам колко може да си заредиш колата.
  • #14
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Баварец,пишеш абсолютни глупости.Вземи се ограмоти малко.Влез в някой сайт па се ограмоти малко преди да почнеш да се излагаш тук.Това със соларите на покрива го има от поне 30г.,а в момента Тойота го прилагат успешно.Относно ватовете,ампер часовете и другите параметри можеш спокойно да си опресниш инфото.Пусни търсачката.Единствен недостатък на хубавите,високоефективни солар-панели е тяхната висока цена.
  • #13
    4 rate up comment 4 rate down comment
    бавареца ( преди 12 години )
    то ако ставаше да се зареждат с соларни панели на покрива - ехеее от кога щеше да е пълно с еектромобили. само дето в момента от 1 м2 площ може да получиш макс 200вата елетроенергия и ако може Анонимния отдолу да ми сметне как ще си ги заредиш батериите - нека да го напише тук, а не да си слага сам плюсчета.
  • #12
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Винаги ще бъдем зависими. Сега от петрола, след 30 години от тока. Тогава ще вдигат тока всеки месец и ще има да плюем ей ****ка му стара дайте алтернатива ама пак ще отнеме 70 години да се измисли нещо... и така до безкрай някой ще живее на наш гръб...
  • #11
    17 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Или с фотоволтанични панели на покрива на колата,както е при Приус.Отиваш на работа,оставяш е на паркинга и докато ти свърши работното време батериите са се заредили.На ток алтернативите са много,а при фосилните горива алтернативата е само една-бензиностанцията.
  • #10
    13 rate up comment 1 rate down comment
    ss man ( преди 12 години )
    Слагаш фотоволтанични панели на къщата или на клетките пред блока и не те *** колко ше е тока от енергото.При електроколите ше се получи нещо от рода на колкото повече - топкова повече. Незнам но аз имам 4 коли 2 алфи форд и ситроен . Карам си ги всичките като зависи от ситуацията не мисля следващата ми кола да е на нещо друго освен чист ток/ може и някоя и друга водородна клетка да помага на батериите разбира се./
  • #9
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Да се качи тока,колко да се качи.... от няколко стотинки на няколко десетки стотинки и пак ще е пъти по-евтино на ток,нали се сещаш.
  • #8
    4 rate up comment 12 rate down comment
    Дедо ( преди 12 години )
    Колкото повече хора започнат да карат електромобили,толкова и цената на тока ще се покачва!И ще почнем да храним ел.компаниите тогава!Чудно,няма що!
  • #7
    6 rate up comment 0 rate down comment
    MaXx^GaBbEr ( преди 12 години )
    Защото това е кола на 10 години , ощее отдавна е имало РАВ4 на ток, амааа петрола трябва се изразходва и сега просто са сложили новия дизайн и може би(дано) по-добри батерии и готово. ЗА какво да правят нова разработка, хем време хем пари ще им отнеме :)