IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Разривът между VW и Suzuki се задълбочи

Volkswagen преразглежда плановете си за работа със Suzuki.

Разривът между VW и Suzuki се задълбочи
Според финансовият шеф на групата, Ханс Дитер Пьотч, стратегическото сътрудничество се развива по-бавно от очакваното. Той добави, че споразумението подписано през декември 2009 е предполагало много по дълбоко сътрудничество. Тогава VW закупи 19.9% от Suzuki за 2.5 милиарда долара.
 
 
Надеждите бяха, че VW ще получи достъп до технологиите за малките автомобили на Suzuki, а в резултат на това, двете фирми ще правят общ автомобил за Индия.
 
От своя страна, Suzuki трябваше да получи достъп до хибридните технологии на немската фирма. Наскоро вицепрезидентът на Suzuki обвини немската фирма за липсата на прогрес в отношенията им, а изпълнителният директор на Suzuki, Осаму Сузуки, високомерно заяви, че няма нищо от технологиите на Volkswagen, което биха искали да притежават.
 
Едновременно с това, през юни от Suzuki съобщиха, че са подписали договор с Fiat S.p.A. за закупуване на дизелов двигател с обем 1.6 литра, който ще се монтира на нов модел, който японците ще сглобяват в Унгария.
0 от 500
  • #42
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Хората, които наричат фолксваген "***". "не било комплекс а просто сходство на думите". Корвет, икарус, питка, суифт много думи могат да ти приличат на полови органи, ама това показва, че май си *** или хич не си ***.
  • #41
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Фазана ( преди 12 години )
    Момчета искам да се успокоите, нещата са пределно ясни. Швабите държат голяма част от Японските марки, а Японците не от немските.Швабите влязоха силно на Американския пазар чрез Крайслер, но осъзнаха още преди години, че ПАРАТА е на изток,а по точно в Китай. Колкото и да не им се иска на някой хора конците ги дърпат от тях. А дали правят най-добрите автомобили това е друг въпрос. Въпрос на политика, а тя обича победителите. ТАКА ЧЕ:)
  • #40
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Номерът не е самона на фв, абсолютно всички го правят. БМВ 7-серия е донор на шаси, двигател, трансмисия и пр. на ролс-ройс ( демек е луксозна седма серия), старата Е- класа е донор на крайслер 300с, части на форд и волво са сред елементите на астин мартин и ягуар. Така, че да се обвинява ФВ, че е съсипало (иначе фалиралото бентли) давайки му от частите си, не е основателно.
  • #39
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Пич, абсолютно си прав!Само че, номелът на ФВ е да продава един и същ продукт облечен с различни ламарини!Затова Бентли вече не е онова Бентли а Ауди, Шкода е предното и по-предното поколение на Голф и Поло, Сеат... и те не знаят какво са. Да, вярно ФВ имат добра печалба, но дали защото автомобилите са им добри или защото имат добра маркетинг концепция?
  • #38
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Да сравнявам японски и корейски марки с европейски е все едно да сравнявам джанки с крем брюле... и са в една категория, но разликата е от земята до небето!
  • #37
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Началника ( преди 12 години )
    Кой би сключил истински договор с тези загубеняци сузуки..? Номера е да видиш че както си личи фирмата им за нищо не става и да им биеш шута!
  • #36
    2 rate up comment 2 rate down comment
    jbl ( преди 12 години )
    wagen zvuchi kato ***!!!!!Takiva sam im kolite VAGINI!
  • #35
    4 rate up comment 2 rate down comment
    ilgam ( преди 12 години )
    От мен да знаете ,вкус приятел няма.Аз не харесвах френски коли ,но сега карам ситроен,нещата се променят постоянно.
  • #34
    2 rate up comment 10 rate down comment
    ilgam ( преди 12 години )
    За сведение 1.9 тди е изпреварил времето си двигател и още има хляб в него ,защо да го сменят ,да не са луди?
  • #33
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Ако шкода, бентли, бугати, порше ауди са започнали да съхнат, защото са под шапката на фв, значи не знам къде щяха да бъдат ако не бяха тяхна собственост.