IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari постави исторически рекорд по продажби

При това без да включва в сметките моделът FF.

Ferrari постави исторически рекорд по продажби

Периодът януари-юни 2011 година, е най-успешният в цялата история на Ferrari. Италианската спортна марка е реализирала на пазара 3577 автомобила, увеличавайки продажбите си с 11.8%, спрямо същия период на миналата година. Приходите са набъбнали с 19.6% ($ 1,55 млрд), а печалбата с 23,5% ($ 131 млн).

При това резултатите не включват чисто новия модел FF, който както знаете беше разпродаден за година напред още по време на представянето си. Доставките на първият модел на Ferrari със задвижване на четирите колела стартираха преди броени дни и той ще бъде включен в статистиката за втората половина на 2011 година.

Италианците са продали най-много коли в Северна Америка - 939, където отбелязват ръст от 23%. Най-голямо обаче е увеличението на продажбите на пазара в Китай - 116%. Продадените там 378 автомобила превръщат Китай във вторият по големина пазар за Ferrari. Третият е Германия, където са продадени 337 автомобила.

0 от 500