IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колите убиват насекоми

Холандци ги броят.

Колите убиват насекоми

Нуждата на човека да пътува от точка А до точка Б, убива трилиони насекоми всяка година. Този път не говорим за вредите, които нанасят двигателите с вътрешно горене на околната среда. Става дума за насекомите, които губят живота си на пътя.

За повечето от нас, размазаните по предната част на колата насекоми са проблем, тъй като чистенето им не е лесна работа, а пък и влошават видимостта.

Според холандски блогър обаче, размазаните от колите насекоми са нещо повече. Вероятно, за да докаже огромният брой невинни жертви, холандецът решил да ги преброи.

За целта той събрал 250 шофьора в Холандия, които в продължение на шест седмици карали колите си и после броили колко точно живота са отнели. Резултатът показал най-малко 17,836 жертви за разстояние от 30,694 километра.

Ако сметнем колко коли се движат в Европа всеки ден (и най-вече всяка нощ), вероятно броят на изтребените насекоми надвишава милион всеки ден. Според изчисления на холандеца, за период от шест месеца, най-малко един трилион насекоми намират смъртта си по този начин само в Холандия.

0 от 500
  • #24
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Ь. ( преди 12 години )
    Изгорили са една цистерна гориво за да броят мухи. Това не може да са нормални хора.
  • #23
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Видях веднъж една S class-a Brabus изглеждаше супер агресисвно и беше целия намазан с насекоми и едно убито врабче е предната решетка се беше заклещило, което подчертаваше още повече агресията.
  • #22
    10 rate up comment 2 rate down comment
    vel_co ( преди 12 години )
    Уж напреднала страна Холандия,а психиатрите им май не си гледат работата.
  • #21
    9 rate up comment 8 rate down comment
    Kalpazan ( преди 12 години )
    Аз пък пръднах и размазах един комар на стената. Какво сега, да не *** ли ?!?
  • #20
    7 rate up comment 7 rate down comment
    биолог на бъдещето ( преди 12 години )
    голям праз... един ден така или иначе всички насекоми ще са унищожени, а само малка част от животните ще оцелеят. Ще имаме перфектна среда за човека без никакви вредители и дразнители!
  • #19
    11 rate up comment 3 rate down comment
    omfg ( преди 12 години )
    BOLI MA KURA za tez nasekomi
  • #18
    5 rate up comment 2 rate down comment
    G777 ( преди 12 години )
    Става дума за насекомите, които губят живота си на пътя.един трилион насекоми намират смъртта си по този начин само в Холандия.
  • #17
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    На ден само в България се избиват милиони насекоми, Аутомедия. Пак се излагате! Ако автомобилите са 2 млн. и средно изминават по 20 км на ден, това са 40 млн км. Според изследването загива едно насекомо на 2 км., което значи поне 20 млн на ден в България и това е занижено. Годишно загиват поне 10 милиарда само в България.
  • #16
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Аз ( преди 12 години )
    На ден - 1милион насекоми в Европа.За един месец - 30милиона, за 6месеца - 180милиона в цяла Европа. За 6месеца по тази сметка могат да бъдат смачкани 1трилион насекоми в Холандия само ако си развалят/подобрят/увеличат дрогата.
  • #15
    13 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    А аз да направя статистика, колко от вас нямат работа и лапат мухите в Аутомедиа.