IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel отговори на Volkswagen

Опроверга напълно твърденията на Винтеркорн.

Opel отговори на Volkswagen

Шефът на Съвета на директорите на Volkswagen, Мартин Винтеркорн заяви, че Opel може да стане китайска собственост, ако General Motors реши да обяви марката за продажба. Той също така допълни, че продажбата на Opel би била нещо нормално за GM, защото от 1999 година насам марката е загубила 14.5 милиарда долара.

Отговорът на Opel не закъсня, въпреки че "Дженерал Моторс има дългогодишна политика да не отговаря на спекулации и слухове с коментари". Американците заявяват, че слуховете около Opel са чиста спекулация, а резултатите на немската марка са повече от добри.

Ето и цялото съобщение:

Детройт - Дженерал Моторс има дългогодишна политика да не отговаря на спекулации и слухове с коментари. За съжаление някои от нашите конкуренти не спазват подобни ограничения.

В днешния брой на Франкфуртер Алгемайне Цайтунг Мартин Винтеркорн, CEO на VW коментира слуховете за Opel, което продължава достойния за съжаление модел на раздухване на спекулации, въпреки че Opel отбелязва стабилен прогрес в преструктурирането си, в генерирането на добри оперативни резултати и други.

Този път това съвпадна с невероятно положителната реакция на медиите по отношение на новаторския Opel Ampera, който е приветстван като "гениално хрумване", "начало на нова ера" и както един водещ в индустрията специалист заяви, поставя Opel с три години пред VW.

Заради подобни ентусиазирани рецензии и голямото клиентско търсене Opel поръчва 2000 допълнителни автомобила Ampera за европейския пазар догодина.

Opel е част от семейството на GM от 1928 година и продължава да бъде важна за компанията. GM е доволен от стабилния прогрес на Opel през последната година в преустройството на бизнеса си и компанията продължава да инвестира в изключителни продукти за европейския пазар, както показва Ampera.

0 от 500
  • #30
    2 rate up comment 0 rate down comment
    222 ( преди 12 години )
    Понеже виждам дискусия между привърженици на фолксваген и опел ще изкажа своето безпристрастно мнение и то е следното :- на фолксваген им липсват около 80 години развитие като фирма и близо 40 години развойна дейност в автомобилостроенето за да се сравняват с Опел. Това са факти от историята на фирмите и са неоспорими. Дори Мерцедес е създадена като фирма много след Опел, и роизвежда коли само няколко години по-рано.
  • #29
    0 rate up comment 3 rate down comment
    HoaX ( преди 12 години )
    Я дайте пак онова.. били скъпи ли ??? имат едни от най-добрите цени ! най-евтина поддръжка ,и най-малко ти се налага да влизаш в сервиза , а опел ...какво да кажем за опел..колегите бяха прави като казаха, че не се връзва да ми правиш шевни машини и после коли???? как да стане?!@ откриха хубавата ламарина 2001 година но пък двигателите хептен ги развалиха :D поне повечето, просто нямам думи за пародията на автомобило производството ,също като Форд! Das ***..VW
  • #28
    5 rate up comment 0 rate down comment
    ЛА ( преди 12 години )
    Опел имат повече от 100 години история в автомобилостроенето. ФВ са създадени от Хитлер и са наложени репресии над останалите конглокенти в Германия, за да може тази марка да просъществува и да я има и днес. Така че голфаджиите да са благодарни на Хитлер, че могат да карат тези "адски машини" днес
  • #27
    1 rate up comment 0 rate down comment
    haha ( преди 12 години )
    samo deto opel purvite 50-60 godini sa proizvejdali shevni mashini i kolela
  • #26
    0 rate up comment 0 rate down comment
    :D ( преди 12 години )
    123456 ne znam da li spomnqsh do predi 12-15 opelite na kakvo prilichaha, a da ne govorim za rujda i gniene
  • #25
    1 rate up comment 4 rate down comment
    ... ( преди 12 години )
    Истината е следната Опел - собственост на GM VW - СОБСТВЕНИК на редица марки които сами по себе си са по голeми от Опел и каде е сравнението .Преди време Порше с големите си опити да "купи" VW едва не стигна до тяхното сриване , но в крайна сметка просто бе купена от VW
  • #24
    2 rate up comment 0 rate down comment
    123456 ( преди 12 години )
    А ти приятел спомняш ли си точно преди 20 годинки какви бяха моделите на VW и на колко време ги обновяваха. Щото аз си спомням и да ти кажа единственотоим приимущество пред другите беше ,че бяха здрави. За ергономия или красота неможе да става и на въпрос, а за икстре трябваше да платиш още една кола пари. Такаче хайде не бъдете толкова късопаметни и не правете нов прочит на историата! Последните 12-15 години Ваг дръпна допреди това продукцията им беше доста посредствена!
  • #23
    3 rate up comment 1 rate down comment
    123456 ( преди 12 години )
    Нямам нищо против VW, но нека някой ми покаже факти ,че има бранд под кпилото на Ваг с 150 годишна история. Просто няма такова животно! Даже Ауди които се бият в гърдите имат можеби най-спорната историа ,но и та не е на 150 години, а по-скоро на 50,но това е тема на доста спорове.
  • #22
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    ФВ така даде крило на Порше че Кайен изяде Туарег :))))
  • #21
    8 rate up comment 0 rate down comment
    До Insane ( преди 12 години )
    Ей,умник,я питай чичко Гугъл кога точно е създаден VW.150 години ама друг път."На 26 февруари 1936 г. е открита на първата фабрика за производство на леките коли "Фолксваген".Я сега вземи калкулатора и смятай.