IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Винтеркорн се заяде с Opel

Шефът на Съвета на директорите на Volkswagen, Мартин Винтеркорн заяви, че Opel може да стане китайска собственост.

Винтеркорн се заяде с Opel
Според него именно това ще се случи, ако General Motors реши да обяви марката за продажба. Според агенция Bloomberg, американския концерн има намерение да извърши преструктуриране в Opel.
 
 
Според Винтеркорн, продажбата на Opel би била нещо нормално за GM, защото от 1999 година насам марката е загубила 14.5 милиарда долара.
 
Според някои аналитици обаче, ако американците продадат немската марка, те ще изгубят и немските технологии, които сега масово се използват от моделите на Chevrolet и Buick.
 
Според същите анализи, мнението на Винтеркорн за „китайско” бъдеше на Opel не са основателни, а по-скоро целят да се подиграят с GM.
 
От пресслужбата на VW веднага поясниха, че за продажбата на Opel е станало дума само защото такъв въпрос е бил поставен на Винтеркорн и неговото изявление не бива да се счита като съобщение, че Opel ще бъде продаван отново.
 
Както е известно през 2009 американците се опитаха да се освободят от Opel, Въпреки опитите да се оздрави фирмата, за миналата година загубите на Opel в Европа са за 1.8 милиарда долара.
 
В Opel обаче упорито работят за да намалят загубите и да станат печеливши отново, като само за 2010-2011 на пазара ще се появят 12 нови модела на марката.
 

Отговорът на Opel

0 от 500
  • #17
    7 rate up comment 2 rate down comment
    бъчваря ( преди 12 години )
    Фолксваген виждат и друга заплаха за себе си. В момента държат над една трета от пазара в Германия. Това благодарение на проблемите в автомобилостроенето през последните години, включително проблемите на Опел. Явно знаят какво би станало, ако Опел стъпи на крака и успее да въведе наистина модерни технологии, които на тоя етап са само залъгалка в автомобилите на Опел. Ако обаче Опел фалира или стане китайски, Фолксваген ще запазят без проблем пазарният си дял в Германия.
  • #16
    6 rate up comment 3 rate down comment
    бъчваря ( преди 12 години )
    W12, само едно малко пояснение. VW купиха Порше, за да не купи Порше тях. Нещята бяха завъртяни така, че Фолксваген преди няколко години бяха зле и Порше се готвеха да ги лапнат. С настъпването на кризата в автомобилостроенето обаче, стана обратното. Порше изпаднаха в безизходица, а VW побързаха да ги лапнат, за да не стане обратното след време. Както е казал Сталин: "Есть человек есть проблема, нет человека нет проблемы". Та така. Има Порше, има проблеми. Няма Порше, няма проблеми.
  • #15
    17 rate up comment 1 rate down comment
    vayk ( преди 12 години )
    Доста са здравички Опел, цената им е по-добра от на ФВ, не виждам защо да не си ги купува човек. Недеждни ,добре изглеждащи и ако имаш пари можеш да ги натъпчеш с екстри като Мазерати!!!
  • #14
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Новият Хитлер....Ама и той скоро ще налапа ***!:)
  • #13
    14 rate up comment 0 rate down comment
    Striker ( преди 12 години )
    Ахахаха, това е олицетворение на поговорката "Присмял се хърбел на щърбел" :))))
  • #12
    14 rate up comment 1 rate down comment
    W13 ( преди 12 години )
    А сега трябва ли да говориме за дефектните дизели двойка двигатели на Фолксваген или замръзващите бензинки при Поло.Недей да говориш за дефектни двигатели щото Фолксваген ги изкарва на конвейр
  • #11
    2 rate up comment 10 rate down comment
    АЗ ( преди 12 години )
    Vigte mom4eta ne prevra6aite vsiaka publikacia vav voina na obidite i cinizmite ne vigdam i za6o reagirat taka Opel simpatizantite ta tova sa fakti ot koga postoianno sa vav *** 15 miliarda4etete a i ne vigdam ni6o iznenadva6o pri stra6no mnogoto defekti koito davat i bezumniat Ekotec sinonim na Defektkakvo da govorim galko mnogo galko za Opel no po dobre taka da ne sa6estvuvat a ili da falirat ili da se promeniat i razviat
  • #10
    14 rate up comment 1 rate down comment
    W13 ( преди 12 години )
    Що комплекси бе,то си има статистика за тая работа,а че Фолксваген са некачествени каручки всеки го знае.
  • #9
    3 rate up comment 13 rate down comment
    _W12_ ( преди 12 години )
    опаааатия двамата дето имат комплекси от VW се завърнаха от обора където *** козатаи сега почват да пишат с различни никовехахахахаей клошари ходите да *** козата и на нея обяснявайте простотиите си
  • #8
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Нахален дъртак ( преди 12 години )
    Тоя е изключително противен и нагъл човек.А явно качествата му не се покриват с пенсионерското му самочувствие,защото Фолскваген са затънали в ниско качество.