IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Италианците признаха Валтер де Силва

Нарекоха го: „безспорен главен герой на италианския дизайн”.

Италианците признаха Валтер де Силва

Вчера в Рим шеф-дизайнерът на Volkswagen Design бе удостоен с наградата “Compasso d’Oro” (Golden Compass). Наградата се счита за една от най-престижните италиански дизайнерски награди.

Международното експертно жури описа де Силва като „безспорен главен герой на италианския дизайн” и го отличи с награда за неговата 40-годишна кариера в присъствието на членове на ADI (Italian Association of Industrial Design), избрани гости и на пресата.

С наградата за Compasso d’Oro Career се удостояват както италиански, така и международни граждани за техния изключителен принос в областта на дизайна, изследователската дейност, обучение, производство и дистрибуция.

С тазгодишната награда ADI удостоява за 22-ри пореден път с международно признатия приз от 1954 г. насам. Успоредно с наградата Compasso d’Oro Career компетентното жури присъжда отличието и на различни дизайнерски обекти, чието качество подсилва съзнателното отношение към италианския индустриален дизайн. Наградите бяха връчени в Рим тази година по повод 150-тата годишнина от обединението на Италия.

Валтер де Силва отговаря за дизайна на всички марки на Volkswagen от 2007 година. През цялата си кариера той е получавал няколко награди за дизайн, между които и „Награда за дизайн на Федерална Република Германия” – най-голямото официално отличие за дизайн в Германия, присъдено за дизайна на Audi A5 през февруари 2010.

0 от 500
  • #21
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Допитване сред 37 000 водачи на моторни превозни средства зад Океана за пореден път дава представа кои са автомобилите, които впечатляват купувачите с качество и безпроблемност. Резултатите от анкетата показват, че американците предпочитат марките Ford, Volkswagen и Honda.Параметрите, по които се оценява даден автомобил в тази статистика, са доста повече, отколкото в други аналогични допитвания. В повечето случаи автомобилите се оценяват само по честотата на авариите и повредите, но сега анкетата включва и комфорт, динамика, външен вид и т.н.В резултат на изследването експертите от компанията Strategic Vision са направили класация, в която автомобилите са разделени по класове. Категоризацията се различава леко от тази, в която сме свикнали да позиционираме моделите в Европа, но все пак може да се добие представа за предпочитанията на шофьорите зад Океана.Компактен седан Honda Civic Hybrid и Volkswagen JettaКомпактен хечбек Volkswagen GolfХечбек от среден клас Honda Accord CrosstourСедан от среден клас Nissan MaximaСедан премиум клас Mercedes-Benz C-KlasseЛуксозен седан Jaguar XJСпортно купе Dodge Challenger и Ford MustangКупе премиум клас BMW 1erКабриолет Ford MustangПремиум кабриолет Mercedes-Benz E-KlasseКомпактен кросоувър Volkswagen TiguanВсъдеход от среден клас Jeep Grand CherokeeВсъдеход от висш клас Toyota SequoiaЛуксозен всъдеход Land Rover DiscoveryЛуксозен SUV BMW X6
  • #20
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Не забравяйте,че автомобила не е само дизайн!Ако няма никой под капака и е много ненадежден,кел файда,че е добре издокаран.Има една приказка:по-добре грозен на пътя,отколкото гиздав сервиза.При ФВ комбинацията е най-кофти.Не стига,че са скучни и грозни,а и са много ненадеждни автомобили.Не знам каква е ролята на Валтер де Силва във ФВ,но явно нещо не мърви в работата на немска земя.В Италия може и да е бил талантлив,но при скучните немци явно се е заразил от скука.
  • #19
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Дори и да е талантлив, ФВ не му дадоха шанс и няма да му дадат. Ще си остане с една Алфа 156 и то не е кой-знае какво, макар и наистина забележителен дизайн за времето си.
  • #18
    4 rate up comment 1 rate down comment
    delta ( преди 12 години )
    Заслужено ... Нека уважаваме талантливите хора, че те не са много.
  • #17
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Жорко, струва ми се, че и ти си изливаш емоциите тук. Никаква дизайнерска линия ( все още), нямат само автопроизводители като Хюндай и всички китайски крадци. Останалите си изграждат някакъв стил за 10-15,20 години и го следват с малки промени. Ако дизайнът се е изчерпил, сменят линията. Радикални промени се правят само при неуспешни модели или такива, които търсят своето място.
  • #16
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Che to e qsno che Audi imat mnogo hubav dizayn, bravo za nagradata...
  • #15
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Жорко ( преди 12 години )
    Колко много хора тук се занимават само с едно - да си вдигат ниското самочувствие като списват емоционални, но иначе глупави и безмислени коментарчета, най-често нямащи нищо общо с темата а просто целящи да обидят някого...
  • #14
    7 rate up comment 1 rate down comment
    До Shit! ( преди 12 години )
    Човекът-*** всеки ден си сменя ника, но за това пък не пропуска да споменава мястото от където е излязъл.
  • #13
    6 rate up comment 1 rate down comment
    До Shit! ( преди 12 години )
    Шитко сам се издаде, че е фен на мъжките ласки!
  • #12
    5 rate up comment 1 rate down comment
    До Жорко ( преди 12 години )
    На Жорко зле му се е отразило жаркото слънце. Жорко не ходи никъде в тия горещини, че ще слънчасаш още повече. Вместо да пишеш глупави коментари, вземи удари един студен айран.