IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Италианците признаха Валтер де Силва

Нарекоха го: „безспорен главен герой на италианския дизайн”.

Италианците признаха Валтер де Силва

Вчера в Рим шеф-дизайнерът на Volkswagen Design бе удостоен с наградата “Compasso d’Oro” (Golden Compass). Наградата се счита за една от най-престижните италиански дизайнерски награди.

Международното експертно жури описа де Силва като „безспорен главен герой на италианския дизайн” и го отличи с награда за неговата 40-годишна кариера в присъствието на членове на ADI (Italian Association of Industrial Design), избрани гости и на пресата.

С наградата за Compasso d’Oro Career се удостояват както италиански, така и международни граждани за техния изключителен принос в областта на дизайна, изследователската дейност, обучение, производство и дистрибуция.

С тазгодишната награда ADI удостоява за 22-ри пореден път с международно признатия приз от 1954 г. насам. Успоредно с наградата Compasso d’Oro Career компетентното жури присъжда отличието и на различни дизайнерски обекти, чието качество подсилва съзнателното отношение към италианския индустриален дизайн. Наградите бяха връчени в Рим тази година по повод 150-тата годишнина от обединението на Италия.

Валтер де Силва отговаря за дизайна на всички марки на Volkswagen от 2007 година. През цялата си кариера той е получавал няколко награди за дизайн, между които и „Награда за дизайн на Федерална Република Германия” – най-голямото официално отличие за дизайн в Германия, присъдено за дизайна на Audi A5 през февруари 2010.

0 от 500
  • #11
    4 rate up comment 0 rate down comment
    1 ( преди 12 години )
    Крайно време беше!
  • #10
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    SHIT офицялно си признат за най-кухо парче за репликата ,че дизайна на ауди бил еднакъв от 20 години...я сравни едно ауди 80 и новата а4 и ходи се удави някъде.Е.*** *** хейтъри има.
  • #9
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Гладен Жорко, еднаквост сънува
  • #8
    10 rate up comment 9 rate down comment
    Жорко ( преди 12 години )
    Със сигурност тези които раздават наградите за дизайн ще поразбират доста повечео от нас драскачите в тоя коментарник... Но срещу факти е трудно да спориш - всички VW са почти еднакви и всички AUDI са почти еднакви.
  • #7
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Иван ( преди 12 години )
    Манете ги тия немски експерти по дизайн те нищо не разбират ахахахахах :)
  • #6
    15 rate up comment 0 rate down comment
    ама че то ясно ( преди 12 години )
    Все пак *** знае най-много! ^^
  • #5
    11 rate up comment 7 rate down comment
    W12 ( преди 12 години )
    предполага се че тия хора даващи престижната награда разбират доста повече от селските кратуни-драскачи, изявяващи се по бг форумите, и дето все нещо не им харесва в дизайна на VW-групКратуни селски - вашето "мнение" от тук насетне си го запазете и споделете на козата докато я полагате. Може и да ви поверва, но хич не е сигурно !!!!!чиба
  • #4
    20 rate up comment 17 rate down comment
    Shit! ( преди 12 години )
    арадокса е там, че вие, фенчета на вагините си мислите, че след като де Силва е във VW си мислите, че имате хубави/красиви коли ама не е така! Сравни Alfa 156 направена от де Сирва и някой от новите вагини, алфата ги бие по-всички категории за дизайн, въпреки, че е 15 годишна кола,дизайна на Audi е непроменен от 20 години, всяка година вадят нови модели, и какво от това?! Което и Audi да купиш няма да се различаваш от другите вагини произведени преди 15-20 години защото са същите! Това което искам да кажа е, че във Fiat правеше коли със стил и агресия, а във VW не си дава зор за дизайна защото знае, че са масовки, а тях ги купуват само пернишките селянчета!
  • #3
    16 rate up comment 5 rate down comment
    Иван ( преди 12 години )
    "най-голямото официално отличие за дизайн в Германия, присъдено за дизайна на Audi A5 " Най-престижната награда за дизайн в Германия е дадена за дизайна на А5 от тук я оплюхте. Кой според вас е прав експертите по дизайн в Германия или вие хейтърите на Ауди :)
  • #2
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Italiancite mu davat super prestijna nagrada, no bulgarite po X prichini si peqt ot kakto svqt svetuva che dizayna na VW e skapan... :) Kude li kuca paradoksa?