IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari забрани на Pininfarina да прави Lancia Stratos

Ferrari забрани на Pininfarina да се занимава с разработката на новия Lancia Stratos.

Ferrari забрани на Pininfarina да прави Lancia Stratos
Засега тази съвременна версия на легендарния автомобил съществува само в една версия, а в момента има изявено желание от над 40 клиенти за закупуване на такъв автомобил.
 
 
В официално съобщение до медиите от  Ferrari се казва, че „не се разрешава на ателието Pininfarina или на други доставчици, свързани с марката Ferrari, да се занимават с производство на съвременната версия на Lancia Stratos”.
 
Проблемът идва от там, че за серийната версия на новия Stratos се планираше да се използва платформата на модела Ferrari F360 или F430.
 
Ателието Pininfarina официално беше обявило че ще се занимава с разработката на новия Stratos само след като получи писмено разрешение от Ferrari.
 
На официалният сайт на новата Lancia Stratos се появи съобщение, че сега се водят преговори с друг производител и с други доставчици на части и компоненти за този автомобил.
 
Сега съществуващата уникална версия е създадена от Pininfarina на платформата на Ferrari F430 Scuderia и има двигател V8 к обем 4.3 литра и мощност 540 к.с. Тази версия ускорява от място до 100 км/час за 3.3 секунди, до 200 км/час за 9.7 секунди. За сравнение Ferrari 458 Italia и Lamborghini Gallardo LP570-4 Superleggera ускоряват до 200 км/час съответно за 10.4 и 10.2 секунди.
0 от 500
  • #25
    2 rate up comment 0 rate down comment
    MaXx^GaBbEr ( преди 12 години )
    *** тука също има голяма фобия от Ланча ,а че се натискате че нямали нищо общо с ланча :D Да ама не . Просто страха от Феррари Килара още живее!!! http://vbox7.com/play:6181b145 Ей го на, даже е българско Интегралето
  • #24
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Triforce ( преди 12 години )
    Конглокенция е заменката на конкуpенция. Сложено е в сайта, да не се пишат глупости :)
  • #23
    2 rate up comment 0 rate down comment
    ivojuve ( преди 12 години )
    абе това "конглокенция" много модерна дума стана ...яде ли се, пие ли се :D
  • #22
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Веселяк ( преди 12 години )
    Това не е Lancia. Използват името New Stratos, но това не е разработка на Lancia. Може би Пининфарина имат права върху името Стратос, но не е правилно това да се нарича Lancia.Постъпката на ферари е нормална - защо да продават шаси и двигатели ня някой конглокент да си прави някакви модели, вместо да си продават техните коли? Това не е масово производство за да спечелят, така, както Фиат печели, че продава дизели на този и онзи.
  • #21
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Пацо Змея ( преди 12 години )
    Нормална постъпка. Все едно Дачия да пусне нещо по-луксозно от Инфинити. Тойота от Лексус и така нататътк, и така нататък.Ферари освен убийствени двигатели и визия, са си един страшен маркетингов продукт.
  • #20
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    "всичко друго е малумно. " dooooooooooobre :D
  • #19
    2 rate up comment 5 rate down comment
    123 ( преди 12 години )
    И не само това докато ВАГ показва как с вътрешна конглокенция и добър мениджмънт можеш да покориш Европа с едни принципно безлични брандове като история и иновации Фиат сасипа утвардени марки като Алфа ромео, Ланчия и Мазерати! Тези два концерна са емблематични и показват как добрия мениджмънт и пазарния нюх може да превърне един концерн в мега такъв и респективно как може да съсипеш имидж създаван с години само с бездействието си!
  • #18
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Ако било прието щяло да е началото на края, по голяма глупост не бях чел. И по каква логика ще е началото на края? Както някой по-доло е писал точно вътрешната конглокенция води до по-добра ефективност на марките. Примера с ФВ е най-точния. Ауди Р8 се конглокира с Ламборджини и Порше и трите марки са на един собственик, но от това не само че не пострадаха продажбите, но и трите марки бележат ръст в продажбите. Сега Порше ще вадят модел конглокиращ модел на Бентли и пак ще спечелят . Това е играта.
  • #17
    4 rate up comment 2 rate down comment
    MaXx^GaBbEr ( преди 12 години )
    Stratos ... немския богаташ ли я е проектирал и конструирал.... Просто безсмислици ... тея от Пинифарина кой са ? някви извън земни или от Лада някви .. Стига глупости . Колата е прекрасна и трябва да се произвежда , всичко друго е малумно.
  • #16
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Реф ( преди 12 години )
    Ферари ако започнат да предоставят технологията си за производство на автомобили или доставчиците си на външни фирми (тук включвам и старите модели), това ще е началото на края. Напълно очаквано решение - или ще се произвежда във фабриката на Ферари, или няма да се произвежда с техника на Ферари. Простичко...