IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Специална версия на Audi R8

В началото на този месец, Audi постигна десетата си победа в надпреварата „24-те часа на Льо Ман”.

Специална версия на Audi R8

Това стана с модела R18 TDI. Сега за да отбележи победата, подразделението Audi UK ще пусне къса серия на R8 V8 в специален цвят и по-богато оборудване.

Това е Audi R8 V8 Limited Edition, която версия обаче ще се предлага само във Великобритания. Ще може да се поръчва на Острова от юли, като цената е 93935 паунда (или около 211 350 лева).

Специалната серия е в цвят титан, но може да се поръча и във всеки от останалите цветове за чодела. Джантите са 19 цола, в стила на R8 GT Coupe с червени спирачни механизми. Има възможност да се поръчат редица части по каросерията от карбон (външни огледала, прагове, дръжки на вратите и др.

Интериорът на Limited Edition включва черни кожени седалки с червени шевове и елементи, които преминават и в таблото, мултифункционален кожен волан с плоска долна част, педали от неръждаема стомана, осветени ключалки на вратите и др.

Наред с всички стандартни системи налични в R8 V8 Coupe, при Limited Edition има още сателитна навигация, Audi Music Interface (AMI), и луксозна аудиосистема от  Bang and Olufsen, подготовка за мобилен телефон с Bluetooth с интегрирани в предпазните колани микрофони.

Както при стандартния R8, и при Limited Edition е с двигател с обем 4.2 литра и мощност 430 к.с. С него спортният автомобил ускорява от място до 100 км/час за 4.6 секунди, при това както с механична, така и с трансмисия R tronic. Максималната скорост е 301 км/час.

0 от 500