IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel увеличи пазарния си дял в Европа

През май Opel повиши продажбите си в Европа с 6%, като по този начин пазарният дял на марката достигна 7.4%.

Opel увеличи пазарния си дял в Европа
По същото време през 2010 пазарният дял на марката на Стария континент е 7%. Въпреки това, от GM все още не са доволни, според изданието Automotive News.
 
 
Всъщност пазарният дял би бил доста по-висок ако колите не са „обременени” с високата цена на немската работна сила, както и с по-високотехнологично оборудване. Наред с това на марката липсва имиджа на немски автомобил.
 
 
Това е причината марката да не може да продава своите модели на цената на която продава своите модели най-големия конкурент Volkswagen.
 
Например една Astra с двигател и оборудване съпоставимо с това на Golf, се продава с около 15% по-ниска цена. Това намалява сериозно печалбата на Opel. Това съотношение между цените на Opel и VW се запазва при всички пазарни сегменти.
 
 
Въпреки това, Opel е на път да се върне към печеливша дейност още през тази година и това вероятно спира GM да продаде марката. Този проблем на Opel може да се реши при евентуално сътрудничество с друга фирма. Говори се за сътрудничество с китайската SAIC, което може да повиши ефективността.
0 от 500
  • #10
    7 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Опел си е опел... винаги един клас под другите немски марки... по-добре бързо да включват китайците и да намалят цените защото така или иначе клиентите им се берът на пръсти...
  • #9
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Астра е с почти 200!!! кила по-тежка от Голф.................Сега ако обясниш и каква е връзката между теглото и качеството брау ще ти кажа.Може би е точно обратната, щот нали се сещаш че ферари и порше са още по-тежки умнико дървен.
  • #8
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Striker ( преди 12 години )
    IT, съласен съм с теб, но не напълно. ВАГ, Форд и др. като качество са все още напред от Опел. Вземи например теглото - Астра е с почти 200!!! кила по-тежка от Голф, Фокус, Сивик и т.н. Иначе като дизайн която и да е марка е по-добра от ВАГ :)))
  • #7
    16 rate up comment 3 rate down comment
    IT ( преди 12 години )
    В последно време Опелчетата са много атрактивни,всички от новото поколение на Инсигниа имат хубав-елегантен дизайн а и едвали безличниат "Вагенщайн" може да предложи нещо повеюе като качество и технология, единственното което му е в повече е цената :)ама нали някои трябва да вземе кинтите на изперкалите нацистки пенсионери :)
  • #6
    24 rate up comment 1 rate down comment
    цецо ( преди 12 години )
    не съм фен на опел но германците изкараха инсигния като най безпроблемна кола така че са наистина здрави автопроизводители хората произвеждат и правят маркетингови проучвания на пазара и си знаят най добре с кого и как ще произвеждат колите си така че не ги учете на бизнес моля
  • #5
    4 rate up comment 25 rate down comment
    W12 ( преди 12 години )
    да сравняваш кошниците на хлопел с VW е също толкова малоумно като да сравняваш Мерцедес с трабант !!!хлопел си купуват мизерниците дето не могат да си позволят форд какво остава за дуга марка!!!
  • #4
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Щели да си партнират с китайците SIAC.След като корейците ги отрязоха.
  • #3
    24 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Гледай сега какво става и какви минуси и коментари ще се изсипят от облъчените фенове на ВАГ.Ама какво да ги правиш.Горките осъзнават че любимите им кошници не стават за нищо ама как да си го признаят.п.с. на 100% предпочитам Опел /както и доста др. марки/ пред ВАГ.
  • #2
    28 rate up comment 7 rate down comment
    MaXx^GaBbEr ( преди 12 години )
    Винаги ще предпочета Опел пред ВАГ!!! Ама винаги :)
  • #1
    18 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    GM и без това не възнамеряват да продават Опел, така че спрете с тия гнусни инсинуации копирани от немската Зиг Хайл преса.