IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Правителството на Обама иска разход от 4.2 л/100 км

Администрацията на президента на САЩ Барак Обама, иска рязко понижаване на потреблението на гориво.

Правителството на Обама иска разход от 4.2 л/100 км
Според американското правителство, намаленият разход на гориво ще повиши ефективността на икономиката и ще има благотворно влияние върху околната среда. Според агенция АР, до септември трябва да бъде готова официалната програма на правителството включваща и новите по-стриктни норми за разход на гориво.
 
 
 
Според представите на правителството, средният разход на гориво на новите автомобили трябва да бъде  4,18 л/100 км. По американските стандарти на измерване на средния разход това е 56.2 мили с един галон гориво.
 
През миналата година американското министерство на транспорта обяви, че федералния стандарт  за разход на гориво ще може да бъде между  3.85 и 5.0 литра на 100 km.
 
Според анализ на министерството, за да се постигне подобен показател, повече от половината американци трябва да имат хибридни автомобили.
 
От друга страна, технологията нужна за да се постигне стандарт от 4.18 литра на 100 км ще повиши средната цена на автомобилите с 2100 до 2600 долара.
 
Производителите на автомобили засега са склонни да приемат норми за разход от 5 до 5.5 литра на 100 км, които да бъдат постигнати през следващите 8 години.
 
Засега правителството има споразумение с производителите, които обещават до 2016 година да намалят средния разход при новите автомобили до 6.67 л/100 km.
0 от 500
  • #11
    4 rate up comment 11 rate down comment
    до долния заблуден ( преди 12 години )
    Вярвай си че най-иновативните компании не изпълняват нормите... половината подели на фолксваген в момента с разход 5-6 на сто и няма друга фирма извън концерна им която да има толкова пестеливи мотори... ама шараните като теб се хващат на пропагандата...
  • #10
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Точно ФВ и Ауди най-трудно ще се впишат в тези високи изисквания.Групата Фокксваген отказва да изпълнява евро нормите за СО-емисии и с право ги правят на боза http://***.worldcarfans.com/111062834546/greenpeace-protests-volkswagen-with-parody-ad-video
  • #9
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Могат Ауди,как да не могат!Като им гледаме от днес "горещата" Q3,не 4.2,а на 14.2 ако свалят разхода ще дават банкет.
  • #8
    7 rate up comment 4 rate down comment
    някой си ( преди 12 години )
    айде най после американчетата минават на диета,чакам с нетърпение и до много скоро време да се сетят и изкарат колите на водород или поне на Браунов газ , ама нейси нали арабите плашат за да не излязат такива коли на пазара , че иначе ще сърбат нефт и за мезе пясък
  • #7
    33 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    тоя камион на снимката климатика му харчи повече от 4.2 л/100км
  • #6
    19 rate up comment 1 rate down comment
    :) ( преди 12 години )
    Шегаджии. Трябва всички да минат на голф колички
  • #5
    6 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    само ауди може да постигне такъв разход уеееее разбрахте ли уееееее ауди тъ-пест уееееееееее
  • #4
    27 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Нямат шанс с такива камиони от снимката.Това и да ги буташ,ще харчи повече от 4.2
  • #3
    8 rate up comment 1 rate down comment
    smigul ( преди 12 години )
    това ме разбива. Е6 стандарта е май май толкова 4.2л/100км, под 99г СО2. Производителите на коли в САЩ са същите като тея в Европа. Та да се стегнат и да не се излагат с тея 8 години.
  • #2
    14 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Говориш абсолютни щуротии относно разхода на американските и европейски автомобили.Говоря,като цяло,а не да хванеш най-неикономичният европейски автомобил и да го сравниш с най-икономичният американски.Вдяваш ли какво искам да ти кажа!А иначе,като икономичност японците никой за сега не може да ги пребори.