IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Правителството на Обама иска разход от 4.2 л/100 км

Администрацията на президента на САЩ Барак Обама, иска рязко понижаване на потреблението на гориво.

Правителството на Обама иска разход от 4.2 л/100 км
Според американското правителство, намаленият разход на гориво ще повиши ефективността на икономиката и ще има благотворно влияние върху околната среда. Според агенция АР, до септември трябва да бъде готова официалната програма на правителството включваща и новите по-стриктни норми за разход на гориво.
 
 
 
Според представите на правителството, средният разход на гориво на новите автомобили трябва да бъде  4,18 л/100 км. По американските стандарти на измерване на средния разход това е 56.2 мили с един галон гориво.
 
През миналата година американското министерство на транспорта обяви, че федералния стандарт  за разход на гориво ще може да бъде между  3.85 и 5.0 литра на 100 km.
 
Според анализ на министерството, за да се постигне подобен показател, повече от половината американци трябва да имат хибридни автомобили.
 
От друга страна, технологията нужна за да се постигне стандарт от 4.18 литра на 100 км ще повиши средната цена на автомобилите с 2100 до 2600 долара.
 
Производителите на автомобили засега са склонни да приемат норми за разход от 5 до 5.5 литра на 100 км, които да бъдат постигнати през следващите 8 години.
 
Засега правителството има споразумение с производителите, които обещават до 2016 година да намалят средния разход при новите автомобили до 6.67 л/100 km.
0 от 500
  • #21
    1 rate up comment 1 rate down comment
    :) ( преди 12 години )
    Ей Incompetent Мерцедес ML e колата която е дизел 280 CDI 9,8 среден разход на 100km/h, не се прави на умник!!!
  • #20
    2 rate up comment 2 rate down comment
    incompetent ( преди 12 години )
    Според мене е абсурд това да се постигне толкова скоро. Който е бил в САЩ и е ходил по западните и южните щати, е усетил схващането на средния човек там за камион с 8-цилиндрови двигатели като нормален автомобил. Как ще направиш няколкотонен пикап, който да върви с евтина автоматична скоростна кутия, да харчи 4.2 литра и да струва $20.000?А този първия с 2.8 литровите дизели 190 коня да се засрами с тази дезинформация.
  • #19
    2 rate up comment 3 rate down comment
    хм ( преди 12 години )
    АМериканците с тия камиони все повече ми заприличват на ДИНОЗАВРИ..........
  • #18
    3 rate up comment 3 rate down comment
    da ( преди 12 години )
    slagaite gazovi uredbi che si balo mamata ot skapotia :(benzina shte e 3 leva v kraja na sledvashtata godina !
  • #17
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Тойота бил "потъващ кораб".Браво бе,успя да ме развеселиш.И кои акционери са си продали акциите?Абе ти да не пишеш от борсата.хахаха смешкооо,*** иска ти се ама няма да стане любимият ти ВАГ да станат производител номер 1Карай си голфарата и не се мъчи да разсъждаваш,че не ти се отдава!
  • #16
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Пацо Змея ( преди 12 години )
    В Щатите са хора на крайностите и бързо преминават към хибриди и електрички от ламите, които са карали до вчера. Естествено феновете на пикапите не са един, двама.И при Камаро, и при Мустанг се наблюдава намаляване на обеми и разходи... Но в Щатите хибридите определено са доста по-често срещано явление отколкото в България, където се продават по 2 Приуса годишно и 3 електрически Пежа - ГОДИШНО...
  • #15
    5 rate up comment 3 rate down comment
    до анонимен от друг ( преди 12 години )
    Хахаха, много си смешен. Казах ти още преди 2 месеца че потъващия кораб е тойота и умните акционери отдавна си продадоха дяловете... защото след катастрофата с фукушима падна до дъното нищожното доверие в марката им до максимум 1-2%... Помни ми думата че с месеците поръчките ще намаляват и намаляват каквото се случва в момента...
  • #14
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Да де, но друго си е да караш един истински мускул.Не ги искам тези хибриди.Просто го няма удоволствието от карането, особено ако сравниш Приус и Мустанг примерно :)
  • #13
    9 rate up comment 1 rate down comment
    helm ( преди 12 години )
    Да ви кажа американците правят доста сериозни опити да 'минат на диета', като имаме в предвид, че там се продават изключително много японски автомобили, а сред тях и много електромобили.Японците в момента действат с всички сили за намаляване на разхода чрез хибриди и електромобили. Естествено има и отделни модели от други марки, които също имат малък разход. Ако отслабят мускулите наистина ще е много добре за икономиката на Америка.
  • #12
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Иновативни били VW,а в белите държави ги осмиват.Ама шарани като теб се хващата на пропагандта от шепа платени журналисчета на АБ.В последно време и те взеха да свирят отбой.Плъховете напускат потъващият кораб.