IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan Leaf също триумфира на Пайкс Пийк

Стандартният 100% електрически автомобил премина през трасето за 14:33 минути.

Nissan Leaf също триумфира на Пайкс Пийк

Nissan Leaf е победителят в клас "Заводски електрически автомобили" на тазгодишното 89-то издание на надпреварата Pikes Peak International Hill Climb.

100% електрическият автомобил премина през 156-те завоя на 19.9-километровото трасе за 14 минути и 33 секунди.

Трябва да отбележим, че возилото използва оригиналният електрически агрегат, който се поставя в стандартния Nissan Leaf. Той генерира 107 к.с. и 208 Нм, които при шосейната версия са достатъчни за ускорение от 0 до 100 км/час за 11.3 секунди.

Промените при състезателния Nissan Leaf спрямо заводския се изразяват единствено в новите джанти и гуми, и промененият интериор. Той включва състезателни седалки и предпазна клетка, като заради поставянето й са премахнати редица елементи от оригиналния салон.

"Карането на Nissan Leaf на Пайкс Пийк беше истински забавно", заяви пилотът му Чад Хорд.

"Наличният от 0 об/мин максимален въртящ момент ми позволи да излизам с голяма скорост от бавните завои. Електрическият мотор също така имаше голямо предимство на големите височини, тъй като производителността му, за разлика от тази на ДВГ, не се влияе от надморската височина", допълни офроуд ветеранът на Nissan.

0 от 500
  • #14
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Ime ( преди 12 години )
    Той винаги се е променял с бесни темпове Пропов, просто ние рядко го забелязваме.А да питам- щеше да има едни изпълнения с нисана назаден и Дъстера на две гуми...какво стана с тях?
  • #13
    7 rate up comment 0 rate down comment
    propov ( преди 12 години )
    Тия от Нисан(Рено)са луди.Луду са,ама в най-добрия смисъл.На косъм съм,да започна да харесвам електромобилите.Много смелост се иска за да пуснеш тоя миксер между бензиновите зверове.И някак си,вместо да се изложат,миксера става герой!?Очевидно светът се променя с бесни темпове!
  • #12
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Нормално е за къса дистанция
  • #11
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Карлос Гон е французин.... Колкото са и гащите на леля ми
  • #10
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Мой човек, ако на Нисан нямаше кой да им подшушне да правят бизнес нали се сещаш сега на кое бунище на автомобилостроенето щяха да гният. Или щяха да са поредната надупена марка (ала Ауди, Шкода, Ситроен, Волво) на някой китаец, индиец, арабин ило по-лошо - ФВ. А ако не знаеш - шефът на Нисан се казва Карлос Гон. Да ти звучи като японско име? Французин, естествено!Иначе респект към Нисан и другите ИСТИНСКИ японски марки - например Мазда и Хонда. Но нека не пренебрегваме ролята на французите.
  • #9
    1 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    ооооо аааааааа еееееее ъъъъъъъ да ама... ауди ако беше там щеше всичките да ги бие ъъъъъъъъ ааааааааа да ъъъъъъъ
  • #8
    15 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Не Рено-Нисан мой човек,а НИСАН си направиха реклама.В този автомобил Рендетата нямат никакво участие.Дори нещо повече,на базата на Нисана те започват техни електрички.Техниката и оборудването на Нисан,а само купето с ламарините на Рено.Така,че респект към Нисан,които за пореден път доказват,че са голяма фирма дърпаща французите след себе си...
  • #7
    11 rate up comment 0 rate down comment
    c0ldblooded ( преди 12 години )
    реално погледнато сигурно Leaf е единствената кола в това състезание приложима в ежедневието. Губенето на мощност си е проблем при въпросното състезание защото въздуха от старта до финала при такава денивелация има различен състав. При електричките тоя проблем го няма и за това примерно HER-02 със неговите 260 коня дава време 12 минути докато най-бързото с бензинов автомобил е 9:51
  • #6
    18 rate up comment 0 rate down comment
    Веселяк ( преди 12 години )
    Това е доказателстов на сентенцията "Въртящият момент печели състезания, а конските сили продават коли" Жалко, че няма клипче да видим как изтегля от завоите.А и ми е интересно колко от тези 500-600 коня се губят с изкачването.
  • #5
    22 rate up comment 0 rate down comment
    kiro666 ( преди 12 години )
    ако бяха монтирали 180 коня електромотор на Нисана щеше да издуха Йокохамата, която освен другото е създадена само за състезанието и е абсолютно неприложима в ежедневието. Важното е, че Нисана е сток и се справя отлично. Междувременно нека споменем, че повечето автомобили в състезанието с мощност около 400-500 коня също са постигнали време от 15 минути. Така че постижението на Нисан е впечатляващо. Респект :)