IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вече Англия ще отговаря за Qashqai

Nissan Qashqai 2 ще бъде 100% английски продукт.

Вече Англия ще отговаря за Qashqai

Дизайна, проектирането и производството на второто поколение на бестселъра на Nissan ще се извършват в Англия.

Това заяви лично изпълнителният директор на Renault SA и Nissan Motor Co. Карлос Гон (Carlos Ghosn), по време на среща с министър-председателят на Великобритания Дейвид Камерън (David Cameron).

Карлос Гон уточни, че Nissan ще инвестира €215 милиона за новия Qashqai, отваряйки 6000 нови работни места в стараната.

Дизайна на второто поколение Qashqai ще бъде отговорност на европейския дизайнерски център на Nissan в Лондон, а проектирането ще се осъществява в Nissan Technical Centre Europe в Бедфордшир. Производството на модела ще бъде в Съндърланд.

Настоящото поколение на Qashqai бе представено през 2006 година и получи фейслифт през 2009 година. Във фабриката в Съндърланд се произвеждат средно по 1200 екземпляра на ден. Там също така се сглобяват Nissan Note и Juke.

0 от 500
  • #1
    27 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Е как става тая работа бе "Карлос Гон уточни, че Nissan ще инвестира ?215 милиона за новия Qashqai, отваряйки 6000 нови работни места в стараната." Англия 3000 паунда средна заплата това са около 7000лв. в България да кажем 700лв. в Англия данък печалба е 50% в България е 10%. Как пък не се объркаха тия да отворят завод в БГ а се навряха в Англия. Кви са тия наши управленци че при супер условия за бизнес в БГ гонят всички инвеститори? Как не можаха да докарат някоя свясна марка в България.