IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вече Англия ще отговаря за Qashqai

Nissan Qashqai 2 ще бъде 100% английски продукт.

Вече Англия ще отговаря за Qashqai

Дизайна, проектирането и производството на второто поколение на бестселъра на Nissan ще се извършват в Англия.

Това заяви лично изпълнителният директор на Renault SA и Nissan Motor Co. Карлос Гон (Carlos Ghosn), по време на среща с министър-председателят на Великобритания Дейвид Камерън (David Cameron).

Карлос Гон уточни, че Nissan ще инвестира €215 милиона за новия Qashqai, отваряйки 6000 нови работни места в стараната.

Дизайна на второто поколение Qashqai ще бъде отговорност на европейския дизайнерски център на Nissan в Лондон, а проектирането ще се осъществява в Nissan Technical Centre Europe в Бедфордшир. Производството на модела ще бъде в Съндърланд.

Настоящото поколение на Qashqai бе представено през 2006 година и получи фейслифт през 2009 година. Във фабриката в Съндърланд се произвеждат средно по 1200 екземпляра на ден. Там също така се сглобяват Nissan Note и Juke.

0 от 500
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    asdf ( преди 12 години )
    пс, нещо си се объркал. Сигурно си имал предвид нечии друг пост.
  • #10
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Субарувич - говориш глупости.
  • #9
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    луди ли сте? българия се управлява от мафията, никои, ама никой нормален човек не иска да има нещо общо с това! ако трябва ще плащат и 7000 лв заплата на човек, стига да не им се налага да дават рушвети на *** ***! все още ли се чудите защо не в бг?
  • #8
    7 rate up comment 4 rate down comment
    пс ( преди 12 години )
    До asdfПриятелю дори неможеш да си представиш колко Англичани гордо кара дори Форд със лепенка произведено в Англия !Освен това най малко трябва да се притесняваш за качеството и работните процеси в англиските заводи :)
  • #7
    17 rate up comment 3 rate down comment
    sinbad0 ( преди 12 години )
    Колкото и да ми е гадно от по долния пост,съм 100% съгласен по всички точки......
  • #6
    34 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    1.В БГ,за да сключат какъвто и да е бил договор трябва да плащат под масата2.В БГ бюрокрацията е просто ужасяваща.Колкото и ниски да са данъците,никой няма да инвестира у нас след,като само за откриването на едно ООД се иска ходене по мъките 1 месец+много пари и размотаване(същото в Англия се регистрира точно за 2 часа)3.В БГ няма квалифицирана работна ръка.Кадърните кадри са напуснали държавата.4.В БГ се краде много5.В БГ няма работеща съдебна система6.В БГ няма инфраструктураи т.н.Кой е луд да инвестира в *** на Европа!Еми никой нормално мислещ човек естествено.Жалко е в какво се е превърнала Родината ни,но това е горчивата истина.И по-зле ще става...
  • #5
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Субарувич ( преди 12 години )
    Олеле мале, ще стане същото като със завода на Тойота - леш. Турските тойоти са десет пъти по-качествени от английските. Всъщност англичаните са почти 100% виновни за всички сервизни акции на Тойота последните години.
  • #4
    14 rate up comment 0 rate down comment
    Нисанчо ( преди 12 години )
    Карлос Гон е врял и кипял в този бизнес. Направил си е добре сметката.
  • #3
    17 rate up comment 0 rate down comment
    SUV ( преди 12 години )
    Нисан имат завод и изградени мощности в Съндърланд. Ако тръгнат да местят производството си у нас, 215 млн. евро до никъде няма да им стигнат. Иначе би било много добре Нисан да имат завод в България, ама на....засега не става!
  • #2
    17 rate up comment 0 rate down comment
    asdf ( преди 12 години )
    Ти какъв автомобил би си купил - произведен в Англия или произведен в България!След години може би ще можем да имаме претенции в това отношение, след като понатрупаме опит в автомобилостроенето/успех на Литекс Моторс/. Но засега Нисан да рискува с кокошката, снасяща златни яйца/Кашкай/, някак не върви.