fallback

Започна серийното производство на Audi Q3

Започна серийното производство на малкия SUV модел Audi Q3.

Новият модел се сглобява в завода на Seat в град Марторел, Каталуния, Испания. Това е един от най-големите заводи на групата VW, като в момента в него са заети над 10 000 души.
 
 
Построен е през 1993 година, а сега за да подготвят производството на Audi Q3 от VW инвестираха в него 330 милиона евро, както за ново оборудване, така и за модернизиране на инфраструктурата. Интересно е, че това е първи модел на фирмата от Инголщат, който се сглобява в завод на Seat.
 
 
От Audi планират да правят годишно по около 100 000 броя от малкия SUV модел Q3, като заводът ще работи на три смени. Най-малкият член на серия Q на Audi се сглобява на платформата на VW Tiguan.
 
 
Първоначално Audi Q3 ще се предлага с три четирицилиндрови двигателя – двулитров турбодизел с мощност 177 к.с., и двулитров бензинов турбодвигател с две версии на мощност, 170 и 211 к.с.
 
На по-късен етап ще се добави и по-ефективен 2.0 TDI с мощност 140 к.с., както и бензинови двигатели с по-малък обем.
Тагове:
fallback
  • #23
    pepino ( преди 12 години )
    Не казвам че всеки човек, който кара старо БМВ, Ауди или Мерцедес влиза в описаната преди малко категория (както и не всеки в голф е голфаджия).Просто това ми се е натрапило като лично наблюдение.
  • #22
    До jok ( преди 12 години )
    Много си зле!!!Не стига, че пишеш на някаква странна шльокавица, мисълта ти трудно се хваща(ако изобщо има такава), но и обиждаш наляво и надясно.Ако тук има селянин с първично ниво, то това си само ти. Говоря не като географско положение, а като манталитет.Ако искаш нещо да промениш в себе си, направи първата крачка и започни да пишеш на родният си език(ако ти е роден естествено)! В противен случай някой може да си помисли, че си просто неграмотен, криейки се зад латиницата...
  • #21
    pepino ( преди 12 години )
    @анинимния (един от многото), точно сега и точно в БГ селяците в никакъв случай не се отдръпват от премиум марките.. С повишаването на жизнения стандарт през последните 10 години, всички селяци голфаджии се преориентираха към премиум автомобили - предимно БМВ, в голяма степен Ауди и Мерцедес.. Нов евтин автомобил си купува човек, който не се интересува от мнението на останалите и се приема с дачията, фиестата, хюндая и т.н. автомобили под 20-25к.. Селяка си взима 5 годишен премиум за тези пари..
  • #20
    До jok ( преди 12 години )
    si4ko-vsi4ko-всичко
  • #19
    jok ( преди 12 години )
    Ahaha,anonimniko,az niama da te obijdam,za6toto ne sym na tova pyrvi4no i selsko nivo i mi se 6te horata da sa dobri i da ne pi6at,kato teb(koeto edva li 6te stane).Ti pisal li si na frenski lap-top,da govoria za Nas bylgarite,za6toto makyr i az da sym bylgarin osyznavam narodopsihologiata ni i neinite nedyzi,a ti si rojba na nai-lo6ite ot tiah,haha i drug pyt sym go pisal,pazete se ot seliani s pretencii,6toto si4ko 6te oma4kat i oakat v stremeja si da stignat edin imagineren socialen status.
  • #18
    Анонимен ( преди 12 години )
    Страхотно е това Ауди.
  • #17
    Анонимен ( преди 12 години )
    Абе jok,*** нейдин,това,че лаптопа ти е купуван от Турция и кирилицата ти била различна го разправяй в махалата!Може и да ти повярват.Ти или наистина си извънаредно *** или се правиш на улав.Във всеки Виндоус има няколко стандарта за писане на кирилица само трябва да влезеш и да си отметнеш този,който ти пасва.Анадънмо!?А това,че си ***-турчин го доказа за пореден път,като говориш за българите в 3-то л. мн. ч.Също така съкращенията на имена в българският език се пишат с главни букви jok.
  • #16
    2012 ( преди 12 години )
    Поредната мечта на съвременните"кифли"
  • #15
    XaXo ( преди 12 години )
    поредният паркетник
  • #14
    Анонимен ( преди 12 години )
    Колата е страхотна, а хубавото е че не е за всеки ***. Това ми прави впечатление у нас - че самите простаци се отдръпват от премиум марките понеже си мислят че плащат повече за нещо, което могат да вземат по-изгодно. И така е по-добре - все пак ако всеки караше скъпа и хубава кола щеше да се загуби смисълът и... Айде успех с вашите дачии!
fallback
Последни