fallback

Започна серийното производство на Audi Q3

Започна серийното производство на малкия SUV модел Audi Q3.

Новият модел се сглобява в завода на Seat в град Марторел, Каталуния, Испания. Това е един от най-големите заводи на групата VW, като в момента в него са заети над 10 000 души.
 
 
Построен е през 1993 година, а сега за да подготвят производството на Audi Q3 от VW инвестираха в него 330 милиона евро, както за ново оборудване, така и за модернизиране на инфраструктурата. Интересно е, че това е първи модел на фирмата от Инголщат, който се сглобява в завод на Seat.
 
 
От Audi планират да правят годишно по около 100 000 броя от малкия SUV модел Q3, като заводът ще работи на три смени. Най-малкият член на серия Q на Audi се сглобява на платформата на VW Tiguan.
 
 
Първоначално Audi Q3 ще се предлага с три четирицилиндрови двигателя – двулитров турбодизел с мощност 177 к.с., и двулитров бензинов турбодвигател с две версии на мощност, 170 и 211 к.с.
 
На по-късен етап ще се добави и по-ефективен 2.0 TDI с мощност 140 к.с., както и бензинови двигатели с по-малък обем.
Тагове:
fallback
  • #53
    ?!? ( преди 12 години )
    DO IMEGLYPAKO SELSKI,FRENSKITE KOMPIYTRI NIAMAT BALGARSKI!!!NE SI IZLEZNAL PODALECHE OT SELSKATA TI YLICA A OBIJDASH!NO TI NIAMASH INTELIGENTNOST DA ZE OBIDISH,STE POMISLISH CHE TE LASKAIA....
  • #52
    Dido ( преди 12 години )
    Основния проблем на всезнайкото написал фермана по-долу е,че гледа на 4х4 като нещо необходимо само за тежки условия.4Х4 е и система на задвижване която носи по-добър контрол върху мощността и стабилността на колата - справка модели на Ламборгини, Ферари ФФ, Вайрон, модели на Субаро, куатро моделите на Ауди и т.н.така че да кажеш че Street 4х4 е набутване си е пълно невежество. В 99% от случаите всяко 4х4 е по-добро от 4х2!
  • #51
    Kотоошу ( преди 12 години )
    Инженер ИЗМЕКЯРИНО, А8 е винаги 60 към 40% и само при нужда съотношението се променя, това е истината , а не измисления Х-драйв на БМФ
  • #50
    Анонимен ( преди 12 години )
    Админите са *** и не могат да пишат толкова дълго!:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  • #49
    Анонимен ( преди 12 години )
    copy//paste
  • #48
    @injener_jeep ( преди 12 години )
    Ти по-добре кажи дали си некой от админите, че пишеш такива дъъъълги речи - без прекъсване!?
  • #47
    Ime ( преди 12 години )
    Jok, *** си братле. Колкото и да се опиташ да минеш за юнтюлюгентен- не минаваш.Ама пишел на френски лаптоп...аз пиша на испански и познай- пиша на кирилица....баси хакера трябва да съм...На уиндоуса и кирилицата му им е през електронният *** какъв ти е лаптопа, а че ти си ***, който дори върнал се в България не може да си оправи азбуката на "френският" си лаптоп...туй е друга тема.
  • #46
    Анонимен ( преди 12 години )
    А ти виж във всеки учебник по зоология какво е това болен маймунски мозък и си направи сам изводите.Всъщност извод няма как да направиш, а първосигнално ще реагираш да дадеш един минус.Познах нали?Удряно,умора на метала,абе ти нещо май не си много в час!Едното няма много общо с другото,а за умората на метала по-добре си поговори с някой фен на ретроавтомобили.Аз няма да ти говоря, че ще е много дълго.И учебника не е материалознание,а МЕТАЛОЗНАНИЕ.Това те издаде,че си лаик по темата.
  • #45
    Анонимен ( преди 12 години )
    Ааааа,не се притеснявай за Q-тата!АудиКомедия редовно ще ни информират за тях и най-вече какво са решили след 20 г. да паравят...трябва да си заработят парите все пак иначе ще им спрат кранчето.Важното е от нищото да направят новина,за дамогат ВАГиналните фенове да се кефят,че видите ли ВАГините щели да стават нимер 1 в света.
  • #44
    до селяндур ( преди 12 години )
    Да ама петгодишното БМВ почти винаги е удряно. Виж в някой учебник по материалознание какво значи "умора на метала" и защо това е опасно за живота. Ако ти дадат 100% гаранция че не е имало проблеми ок, но кой в днешно време дава 100% гаранция?
fallback
Последни