fallback

Започна серийното производство на Audi Q3

Започна серийното производство на малкия SUV модел Audi Q3.

Новият модел се сглобява в завода на Seat в град Марторел, Каталуния, Испания. Това е един от най-големите заводи на групата VW, като в момента в него са заети над 10 000 души.
 
 
Построен е през 1993 година, а сега за да подготвят производството на Audi Q3 от VW инвестираха в него 330 милиона евро, както за ново оборудване, така и за модернизиране на инфраструктурата. Интересно е, че това е първи модел на фирмата от Инголщат, който се сглобява в завод на Seat.
 
 
От Audi планират да правят годишно по около 100 000 броя от малкия SUV модел Q3, като заводът ще работи на три смени. Най-малкият член на серия Q на Audi се сглобява на платформата на VW Tiguan.
 
 
Първоначално Audi Q3 ще се предлага с три четирицилиндрови двигателя – двулитров турбодизел с мощност 177 к.с., и двулитров бензинов турбодвигател с две версии на мощност, 170 и 211 к.с.
 
На по-късен етап ще се добави и по-ефективен 2.0 TDI с мощност 140 к.с., както и бензинови двигатели с по-малък обем.
Тагове:
fallback
  • #33
    jok ( преди 12 години )
    Az sym gord bylgarin,roden i vinagi jivial v centyra na Sofia,izkaral diploma v 4ujbina,vyrnal sym se za6toto si obi4am dyrjavicata i horata s koito kontaktuvam.Oba4e ne moga da si krivia du6ata,4e pove4eto bylgari sa seliani i tova me drazni,za6tot to4no te,zadu6avat hora kato men.Imam predvid,4e ako az si dyrja fasa v djoba dokato ne nameria ko64e,to pove4eto seliani hvyrliat celi torbi s plasmasa v prirodata.
  • #32
    pepino ( преди 12 години )
    може би правилният израз е че автомобилите са поскъпнали сравнително по-малко спрямо останалите сфери на живота.. Ако трябва да съм честен, по това време дори не се и замислях да погледна цените на новите автомобили, но със сигурност една нова вектра в средата на 90-те струваше колкото апартамент, а сега евентуално ще покрие 1/3..
  • #31
    Анонимен ( преди 12 години )
    Пепино,карай си новата фиеста и не се занимавай с глупости!Говорим за автомобили все пак.Ако трябва да избирам между нова фиеста и нещо на старо,по-висок клас с фул екстри на същата цена познай дали ще взема форда?И какво означава за теб кола над 5 г.?Оценката на един автомобил не се гледа само в годините,а и в изминати км.,екстри, поддръжка,съхранение и т.н.Знам,че ти е трудно да го разбереш,защото си заслепен от новото,което в никакъв случай не е най-изгодното и удачното,както и да го смяташ.
  • #30
    pepino ( преди 12 години )
    @до pepinoможе и да не съм се изразил напълно правилно.. Ще говоря за София. 2001-ва заплата 500 лв си беше доста прилична за специалист, апартамент можеше да се вземе за 50к лева, автомобил за 5000 се смяташе за нещо доста прилично като опция, а вечеря в кръчма излизаше под 10 лв.. В момента за същата работа се взимат над 1500 лв, подобен апартамент струва 3 пъти повече, а цените на продукти, услуги и т.н. са поне двойни (а. Разликата е че аналогичен автомобил втора ръка струва 7-8к лв.
  • #29
    о jok-er ( преди 12 години )
    Ти на коя "държавица" си гражданин и към кой "народец" се числиш?Ако си българин не смяташ ли, че и ти допринасяш за "положенийцето"?
  • #28
    jok ( преди 12 години )
    Lele,padam ot smiah ve4e,to biva da si zadrysten i glupav,ama nivoto na niakoi prosto umyt mi ne go pobira.Az ako sym selianin,zna4i gorko i tejko na dyrjavicata ni.Koi be6e kazyl,4e sme si mnogo dobre,za6toto ne znaem kolko sme zle,mnogo e bil prav.
  • #27
    До pepino ( преди 12 години )
    "С повишаването на жизнения стандарт през последните 10 години...".Чий жизнен стандарт се е повишил, pepino?
  • #26
    онзи анонимен ( преди 12 години )
    Прав си пепино - напълно съм съгласен с теб. Но аз имах предвид хората които си купуват нови коли премиум марка - за мен кола над 5 години вече е за продажба... А турбо-селяните със стари "примиуми" направо не ми се коментира колко са смешни... Като цяло както няма срамна работа - няма срамна кола. Всеки си избира според джоба ;)
  • #25
    taurus ( преди 12 години )
    Който иска да прави впечатление и да го заглеждат, да се мята във волска каруца и ще обере точките.
  • #24
    Анонимен ( преди 12 години )
    pepino е прав!!!Точно най-големите турбо-селинджъри си вземат нещо премиум, за да се покажат колко са куул.Хората с възможности и акъл в главата няма нужда да показват благосъстояние, да се надуват, да впечатляват мацките и т.н.Не колата прави човека! Запомнете го!Селянинът в каквато и кола да се качи си остава такъв. Повечето селяни обаче гледат да се качат в нещо по-така, за да правят впечатление. Моля, ако има хора от село да не ми се обиждат! Говоря за манталитета селендур.
fallback
Последни