fallback

Започна серийното производство на Audi Q3

Започна серийното производство на малкия SUV модел Audi Q3.

Новият модел се сглобява в завода на Seat в град Марторел, Каталуния, Испания. Това е един от най-големите заводи на групата VW, като в момента в него са заети над 10 000 души.
 
 
Построен е през 1993 година, а сега за да подготвят производството на Audi Q3 от VW инвестираха в него 330 милиона евро, както за ново оборудване, така и за модернизиране на инфраструктурата. Интересно е, че това е първи модел на фирмата от Инголщат, който се сглобява в завод на Seat.
 
 
От Audi планират да правят годишно по около 100 000 броя от малкия SUV модел Q3, като заводът ще работи на три смени. Най-малкият член на серия Q на Audi се сглобява на платформата на VW Tiguan.
 
 
Първоначално Audi Q3 ще се предлага с три четирицилиндрови двигателя – двулитров турбодизел с мощност 177 к.с., и двулитров бензинов турбодвигател с две версии на мощност, 170 и 211 к.с.
 
На по-късен етап ще се добави и по-ефективен 2.0 TDI с мощност 140 к.с., както и бензинови двигатели с по-малък обем.
Тагове:
fallback
  • #43
    Анонимен ( преди 12 години )
    А кога да очакваме Q2, Q1, Q4, Q6, Q0.5 и останалите Q-та, както и разбира се "горещото" Q?
  • #42
    Селяндур ( преди 12 години )
    Винаги ще предпочета 5 годишно BMW пред чисто нова Дачия :)
  • #41
    Анонимен ( преди 12 години )
    А да не говорим че тия истории за-абе бързо искам да се отърва от колата понеже не ми пука за това че мога да взема повече-тая кола е карана само от дядо в западна европа и за 5 години е навъртял само 15 хил кмтова са глупостите на продавачите от горубляне... точно всеки богаташ е стиснат и си прави сметка за всяка стотинка, а ти си мисли че се е минал и понеже толкова не го интересува ти я е дал на аванта а се оказва след година че и трябва ремонт за няколко хиляди евра...
  • #40
    pepino ( преди 12 години )
    @анонимен,Така е, който кара премиум продава набързо, НО предимно на официалния представител, от където я е купил, или на продавача на новия си автомобил.. От там вече, как като краен клиент якупуваш евтино тази кола, не ми е ясно.. По-скоро този с по-евтината кола ще се пробва да ти я продаде директно, за да премахне посредниците..Това за потдържането на колата е до човек, не до пари. Ако говорим за БГ - и двата случая са над средния стандат..
  • #39
    jok ( преди 12 години )
    mnogo prosto,az sym se obosnoval,selsko e da obijda6,ne6to koeto ne haresva6,kakto e i selsko da si hvyrlia6 boklucite kadeto ti padne,abe mnogo seliania ima v bg,mani mani
  • #38
    Анонимен ( преди 12 години )
    Проблема при премиума не е в цената а в доста по-скъпата поддръжка. Горе долу цените на консумативи и части е 3-4 пъти по-скъпа отколкото при средния клас автомобили. А Пре Автомобили като А8,Ес-клас и 7-*** серия цените са 10-торно по-високи.
  • #37
    Анонимен ( преди 12 години )
    pepino е прав. Само да уточня, че селяците с пари си купуват вече и нови Мерцедеси, БМВ-та и Аудита.
  • #36
    Анонимен ( преди 12 години )
    Ако трябва да се избира кола втора ръка то трябва да се избира премиум. Това отдавна е доказано в много предавания. Причината е много проста. Човека, който си купува премиум клас кола разполага с пари и си поддържа перфектно колата в сервиз и на 3-та и на 5-та година. Освен това бързо му омръзва, купува нова и търси бърза продажба на старата, без да се вълнува, че ще изгуби доста пари и продава доста под цената, а който купува евтино търси после висока цена, защото цени парите защото не ги копа.
  • #35
    До джокчо ( преди 12 години )
    И какво общо има между фаса в джоба ти и това, че някой не харесвал Ауди?
  • #34
    pepino ( преди 12 години )
    @анонимен,всеки сам си решава. Аз не говорех за себе си, просто имам познати с афинитет към новото и им познвам мисленето. За мен единственият плюс пред 2-3 годишната потдържана кола е възможността за доста изгоден лизинг.Колкото до 5-те години - нищо против тях, даже в заради гнусната БГ данъчна политика са много важна граница.. Както и да го погледнем, ако гледаме автомобил за 20к - един нов, един не премиум на 4 години и един премиум на 6-7, селяка в 80% взима последното..
fallback
Последни