IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Блъснаха единия водороден Mercedes B-class

В Казахстан по време на Mercedes-Benz F-Cell World Drive.

Блъснаха единия водороден Mercedes B-class

Както знаете в момента се провежда околосветската обиколка Mercedes-Benz F-Cell World Drive, която немците стартираха през януари, за да покажат приложимостта и функционалността на водородния двигател, като алтернатива за бъдещето.

По време на преминаването на водородните автомобили през Казахстан единия от тях е претърпял инцидент и няма да може да завърши пътешествието, съобщават от Mercedes.

Няма информация за причините за инцидента, който за радост се е разминал без пострадали.

Автомобилът, който до момента на инцидента е навъртял 23 000 километра ще бъде заменен или поправен при следващата спирка на Mercedes-Benz F-Cell World Drive, казват организаторите.

В обиколката участват три прототипа B-class F-Cell, чийто маршрут включва 14 страни.

Mercedes-Benz F-Cell World Drive започна на 30 януари от Щутгарт (седалището на Mercedes) и ще завърши отново там в началото на юни.


Mercedes B-class F-Cell използва хибридна система състояща се от водороден двигател и електромотор, като според производителите возилото има динамика, съпоставима с тази на автомобил с двулитров бензинов двигател.

Електродвигателят е с мощност 134 к.с. и максимален въртящ момент 290 Нм. С едно зареждане този автомобил може да измине 400 км, а зареждането с течен водород отнема три минути.

0 от 500
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    ***,какво ще напишеш няма никакво значение.Двамата с теб знаем какво представляваш в действителност.Ти сам прати снимките на вашата рода,сополивите *** в кошарата.Ти сам си показа пъпчивата *** мусура до чуждия мерцедес.И отново ти показа нещастното ауди с индийските джанти и го беше кръстил Б4-ка.И когато се отричаш от всичко това,значи,че се срамуваш от себе си,че си беден ***.Разбираш ли сега защо се кефя всеки път.Защото ти се криеш и се срамуваш от произхода и положението си
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Какъв е проблемът някой или няколко човека от екипът да виси в сервиза и да следи да не отворят двигателя? Защото мисля, че по окачването няма да има кой знае какви революционни промени. Всъщност като се замисля тов а е Мерцедес и ако е със задно предаване може електромоторът да е там отзад. От статията не става ясно дали задвижването е на предните или на задните колела.
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    ivojuve ( преди 12 години )
    Ами явно не е чак толкова приложим и функционален :)
  • #8
    4 rate up comment 0 rate down comment
    - V8 - ( преди 12 години )
    Сигурно ще им пратят екип с резервни части и ще си я оправят сами. Колегата под мен е абсолютно прав. Даже мисля, че и местни майстори от собствен сервиз на Мерцедес няма да я оправят. Много шпионаж в днешно време :(
  • #7
    11 rate up comment 0 rate down comment
    smigul ( преди 12 години )
    абе вие разсъдък имате ли?Как ще вкара някой концептуална кола в някав сервиз ей така? Да не са луди? Тук става въпрос за фирмени тайни и какво ли още не? Милиони долари.. По хубаво да я фанат и да я запалят тая кола отколкото да я вкарат в сервиз в казакстан.
  • #6
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Автосервизи в Казахстан няма ли!? Повредата е по окачването, не по иновациония двигател. Би трябвало във всеки сервиз да им я ремонтират.
  • #5
    3 rate up comment 5 rate down comment
    vv ( преди 12 години )
    koleloto nqma kak da sedi simetri4no na kolata, poneje sa dva razli4ni obekta v slu4eq ne e simetri4no na drugo kolelo ne ne kolata
  • #4
    12 rate up comment 3 rate down comment
    . ( преди 12 години )
    Ако трасето минаваше през България,новината щеше да е "Каруца се натресе в единия водороден Mercedes B-class,конят е оцелял,но Мерцедеса няма да може да продължи...." хахахахха
  • #3
    17 rate up comment 0 rate down comment
    Bandit ( преди 12 години )
    Освен, че е одраскана, си мисля, че и задното колело не стои симетрично на колата. Поне според мен де.
  • #2
    7 rate up comment 17 rate down comment
    drianov ( преди 12 години )
    Уууу, голям инцидент няма що, поодраскали леко калника....Как е възможно подобен инцидент да спре драйва...