IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Блъснаха единия водороден Mercedes B-class

В Казахстан по време на Mercedes-Benz F-Cell World Drive.

Блъснаха единия водороден Mercedes B-class

Както знаете в момента се провежда околосветската обиколка Mercedes-Benz F-Cell World Drive, която немците стартираха през януари, за да покажат приложимостта и функционалността на водородния двигател, като алтернатива за бъдещето.

По време на преминаването на водородните автомобили през Казахстан единия от тях е претърпял инцидент и няма да може да завърши пътешествието, съобщават от Mercedes.

Няма информация за причините за инцидента, който за радост се е разминал без пострадали.

Автомобилът, който до момента на инцидента е навъртял 23 000 километра ще бъде заменен или поправен при следващата спирка на Mercedes-Benz F-Cell World Drive, казват организаторите.

В обиколката участват три прототипа B-class F-Cell, чийто маршрут включва 14 страни.

Mercedes-Benz F-Cell World Drive започна на 30 януари от Щутгарт (седалището на Mercedes) и ще завърши отново там в началото на юни.


Mercedes B-class F-Cell използва хибридна система състояща се от водороден двигател и електромотор, като според производителите возилото има динамика, съпоставима с тази на автомобил с двулитров бензинов двигател.

Електродвигателят е с мощност 134 к.с. и максимален въртящ момент 290 Нм. С едно зареждане този автомобил може да измине 400 км, а зареждането с течен водород отнема три минути.

0 от 500