IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата 3-Series на BMW

Най-добрата 3-ка на всички времена, твърди Аutoexpress.

Новата 3-Series на BMW

Английското издание Аutoexpress публикува изображение и информация за следващото поколение BMW 3-Series, което трябва да стъпи на пазара през следващите 12 месеца.

Шестото поколение на колата ще притежава по-ефективни двигатели, по-изпипан вид, по-прецизно управление и по-богата моделна гама от всякога, в която ще бъде включен и Gran Turismo модел.

Твърденията на англичаните са базирани на първите информации за модела, а изображението е създадено на базата на шпионски снимки, като според автора му, то представя автомобил, много близък до шесто поколение на популярната баварска кола.

Както личи от изображението, новата 3-Series на BMW ще заеме много от стила на последното поколение 5-Series. Формите са по-динамични, но в същото време по-изискани, благодарение на уголемената радиаторна решетка и изтеглените назад челни светлини.

Дизайнът на шестото поколение на "тройката" е дело на Adrian Van Hoydoonk, който е известен с любовта си към по-спортните форми, за разлика от Chris Bangle, който извая настоящото поколение на колата.

Новата 3-Series на BMW ще се конструира на нова платформа, която ще използва и следващата 1-Series. Платформата ще даде на колата по-просторно купе, но в същото време ще достави качества, които ще превърната возилото в най-приятната за управление 3-Series на всички времена, твърди Аutoexpress.

Новата платформа е малко по-дълга и малко по-широка от настоящата, но това няма да повлияе на общото тегло на модела, благодарение на композитните материали, на които залагат инженерите на BMW.

По-голямата кабина ще предлага повече пространство и повече комфорт, заемайки и голяма част от "екстрите", с които се снабдява 5-Series - безжичен интернет достъп, система за предупреждение при напускане на пътното платно, нощно виждане, система, която следи за умората у водача, умно адаптивно окачване и т.н.

Сред двигателите на новата 3-Series на BMW ще присъстват 1.6 и 2.0-литрови дизелови и бензинови четирицилиндрови турбо-агрегати, за които се очаква да бъдат сред най-търсените. Малките за разбиранията на BMW двигатели ще се оборудват с последните системи за пестене на гориво, като ще се предлагат с шест-степенни трансмисии като стандарт или с опционалната осемстепенна автоматична трансмисия.

Сред икономичните и екологични двигатели на 3-Series ще присъства и новия трицилиндров двигател на BMW. Очакванията са за потребление на гориво от около шест литра на 100 км и вредни CO2 емисии от под 100 гр/км.

Разбира се, сред предвидените двигатели присъства и популярния 3.0-литров шестцилиндров редови турбо-мотор, чийто доработен вариант ще бъде използван и при М3.

Очаква се новата 3-Series седан да бъде представена до края на тази година. За следващата можем да очакваме моделите купе, кабриолет (вероятно с твърд таван), комби и Gran Turismo.

Очаквайте развитие по темата

0 от 500