IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Състезателна версия на Lada Granta за 84 700 лева

АвтоВАЗ ще произвежда състезателна версия на новата Lada Granta.

Състезателна версия на Lada Granta за 84 700 лева
Днес фирмата съобщи цената на спортната модификация, която в Русия ще започва от 1 890 000 рубли ( около 84 700 лева). Фирмата организира специална състезателна серия за модела, която ще стартира още от този сезон, беше обявено от АвтоВАЗ през февруари.
 
 
Всички състезатели ще бъдат със спортната Lada Granta Sport. Очакваше се серията да стартира в края на май в Москва, но стана ясно, че първият старт е изместен за по-късно, най-вероятно поради невъзможност да бъдат подготвени достатъчно количество автомобили. Серията ще има 6 етапа през тази година, два от които са в Москва.
 
Lada Granta Sport е с бензинов турбодвигател с максимална мощност от 200 к.с. и обем 1.6 литра. Промени има и в механичната скоростна кутия и естествено в спирачките и окачването. Според производителите, автомобилът ускорява от място до 100 км/час за 5.8 секунди.
 
Както вече е известно, серийната Lada Granta ще се прави на платформата на Lada Kalina, като ще замени едновременно седана Lada Kalina и „класическите” серии пет и седем. Производството на серийната версия на Granta ще започне от тази есен, като се планира на година да се сглобяват до 400 000 броя от Lada Granta.
 
Според предварителната информация цената на Granta в Русия ще започва от 220 000 рубли (от 9 700 лева).
0 от 500
  • #1
    27 rate up comment 5 rate down comment
    БТК ( преди 13 години )
    Ако запазят цената за серийният модел (за България) и се справят с високия разход,ще има търсене!Не е лоша,поне външно!