IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Идва новото поколение на Seat Leon

През септември във Франкфурт ще видим новото поколение на Seat Leon.

Идва новото поколение на Seat Leon
Според изданието Auto Bild, автомобилът ще бъде сглобяван на платформата на сегашното шесто поколение на Volkswagen Golf.
 
 
Дизайнът на новия Leon ще бъде в стила на концепцията IBe (на снимките), чиято премиера беше през миналата година в Женева. Очаква се серийният модел да има същият силует и същите фарове и задни светлини.
 
 
Интересно е, че в Seat са решили да произвеждат новата генерация на Leon не само като хечбек с пет врати, но също и с три врати и във версия комби. Концепцията Seat IBe беше с електродвигател, чиято нормална мощност е 68 к.с., но при рязко ускорение достига до 102 к.с.
 
 
Енергията за двигателя идва от комплект литиево-йонни акумулатори, като с едно зареждане колата може да измине 130 км. По данни на Seat, електромобилът ускорява от 0 до 100 км/час за 9.7 секунди, а от 0 до 50 км/час за 3.6 секунди. Максималната му скорост е 160 км/час.
 
 
Вероятно е новото поколение на Leon да има и електрическа версия, но вероятно това ще стане на по-късен етап. При появата на автомобила през следващата година, най-вероятно ще бъде предлагат с широк набор от бензинови и дизелови двигатели от Volkswagen Group.
 
0 от 500