IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kalina си отива, идва Granta

От АвтоВАЗ съобщиха, че от 1 май спират производството на седана Lada Kalina.

Kalina си отива, идва Granta
Причината за свалянето на Kalina от конвейра е появата на заместник, наречен Lada Granta. До 15 май ще се проведе пренастройка на оборудването в производствената линия за сглобяването на Granta.
 
 
С пълен капацитет сглобяването на новия модел ще започне от септември. Производството на версии хечбек и комби на Lada Kalina засега няма да се спира.
 
 
Новият седан Lada Granta ще се прави на същата платформа, на която се сглобява и Kalina, а 70 % от детайлите и частите за новия модел са унифицирани с тези от Kalina, и само 30 % са изцяло нови.
 
Очакваният обем на годишно производство на Lada Granta трябва да достигне до 400 000 автомобила. Цената на Granta ще започва от 220 000 рубли (осоло 9 400 лева).
 
 
Първите екземпляри от Lada Granta ще бъдат в дилърските центрове на АвтоВАЗ в Русия, към края на тази година. През следващата на пазара ще излезе и версия на Granta с автоматична трансмисия. Версия хечбек на Granta се очаква на пазара през 2013 година.
 
0 от 500