IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Продават първата М-кола на BMW

BMW M1 се продава на търг за $130 500.

Продават първата М-кола на BMW

През 70-те години на миналия век BMW решава да създаде състезателен автомобил с хомологация за движение по обществените пътища. Возилото е факт само няколко години по-късно, като серийното му производство стартира през 1978 година.

Всички снимки


BMW M1 е конструирано с помощта на Lamborghini, използва 3.5-литров редови двигател с шест цилиндъра и форми създадени от Джорджето Джуджаро.

Серийната версия генерира 277 к.с. (204kW), достатъчни за ускорение от място до 100 км/час за 5.6 секунди и максимална скорост от 260 км/час.

Това е първата кола на BMW с означение "М". В последствие, в средата на 80-те години, 3.5-литровия двигател (с лека модификация) намира място под капаците на BMW M5 (E28) и BMW 635CSi (M6 в САЩ).

BMW M1 обаче остава в историята като първият ултраспортен модел на марката. Той първата кола на BMW с обозначение "М" в името си, произведен е в къса серия от едва 455 броя, все още няма наследник, и е единствения модел на BMW с двигател в задната част на шасито.

Всичко изброено до тук, го прави изключително ценна придобивка за колекционери и автомобилни фенове. Ако сте такъв и имате събрани $130 500, може да имате
BMW M1, при това в заводски вид.

Според информацията колата е произведена през 1980 година, а на километража й са навъртени едва 4,418 км. Състоянието на возилото може да видите на снимките.

0 от 500
  • #6
    20 rate up comment 2 rate down comment
    :):) ( преди 13 години )
    преди две седмици посетих музея на бмв в германия и го видях на живо,бмв-тоголям звяр.....:)
  • #5
    14 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Не знаех че Ламборгини са направили първата спортна кола на БМВ! Почерка на Лаборгини обаче личи отвсякъде, във всяка от линиите. По интересно ми е заключението на редакторите че този модел нямал наследник. Като гледам снимките и модела направо си показва наследника, който е приел 90% от облика на този модел. Това е 8-*** серия на БМВ, Един от любимите ми модели на БМВ в началото на 90-те най-вече 850i страшен. Въпреки че сега харесвам повече моделите на Ауди, едно време харесвах най-много БМВ.
  • #4
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    ima dve emblemi otzad - tova fabrichno li e za boga ?!?!!?!?!?
  • #3
    7 rate up comment 3 rate down comment
    187 ( преди 13 години )
    да си ибье, както казва един мой познат, само една поправка (а може би греша?), двигателя едва ли е отзад, това не е порше, по - скоро е в средата.
  • #2
    8 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    "все още няма наследник", ama inache sa mnoooogo sportna markaa... i kato izleze naslednik - zakletite oblucheni fencheta na markata ste kajat che e nay-dobrata bez dori da sa q vidqli... vselba :)
  • #1
    9 rate up comment 8 rate down comment
    ....... ( преди 13 години )
    *** бухали......