IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW ОБМИСЛЯ МЕК СГЪВАЕМ ПОКРИВ ЗА М3

BMW постави нов сгъваем метален покрив на версията купе/кабрио E92. Така отговори на конкурентите с подобни автомобили и позволи динамичните характеристики на автомобила да отговарят на тези на купето. В същото време обаче, заради механизма и самия метален покрив, теглото на автомобила нарастна с около 200 кг.

BMW ОБМИСЛЯ МЕК СГЪВАЕМ ПОКРИВ ЗА М3
По-голямото тегло въздейства не само на скоростта, но и на поведението на пътя, стабилността при завой и потребното разстояние за спиране. Изданието Winding Road информира, че BMW вероятно ще се върне към конвенционалния мек сгъваем покрив при кабриото M3, което ще се появи скоро. Това би отговаряло в по-голяма степен на динамичните характеристики, изисквани от „горещата" версия. Според експерти, за такъв тип автомобил появата на кабрио сама по себе си вече е компромис, а наличието на 200 кг отгоре най-вероятно ще се окаже неприемливо за конструкторите от спортния отдел М.Евентуалната промяна и връщане към мекия покрив няма да бъде толкова лека. Новото BMW  M3 кабрио ще бъде значително по-бързо от предходната версия. Все пак има вариант да бъде запазен и твърдият сгъваем покрив, но той би бил твърде скъп, защото става въпрос за замяна на металния покрив с такъв от карбон. Карбоновата смес може да бъде използвана не само за сгъваемата част на покрива, но и за други панели по купето. Както се разбира обаче, това би оскъпило значително автомобила. Коя версия ще изберат в Мюнхен, остава да се види.
0 от 500