IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia пуска новото Picanto в Европа

Тази пролет Kia пуска на всички европейски пазари втората генерация на малкия Picantо.

Kia пуска новото Picanto в Европа
В моторизацията на градския автомобил ще видим два нови двигатели, един с три и друг с четири цилиндъра. Според Kia, най-големите конкуренти на новото Picanto ще са модели като Fiat Panda, Citroen C1, Peugeot 107, Toyota Aygo и двата модела на Suzuki - Splash и Alto.
 
 
Базисен двигател ще бъде новият бензинов агрегат с три цилиндъра, обем един литър и мощност 51 kW (69 к.с.) при 6200 об/мин, който има максимален въртящ момент 95 Nm при 3500 об/мин. Когато сравняваме този двигател на Kia с подобните агрегати на Toyoty и Suzuki, виждаме, че характеристиките им са много близки.
 
Новото при Kia e, че този двигател ще се предлага и във версия работеща с газ (LPG), като максималната мощност е 82 к.с. При тази версия втечненият газ е основно гориво и за него има резервоар побиращ 35 литра. При нужда може да се използва като резервно гориво бензин, като резервоарът е само за 10 литра. На таблото има два показателя за равнището на гориво. Може да се премине от единия вид гориво на другия с натискането на бутон на таблото.
 
 
Новата Kia Picanto ще се предлага в Европа и с бензинов двигател Кappa с обем 1,25 литра, който се монтира и на малките модели на  Hyundai. При Picantо има мощност от 85 к.с. при 6000 об/мин. и максимален въртящ момент 121 Nm при 4000 об/мин.
 
Когато двигателят с три цилиндъра е комбиниран със системата за изключване на двигателя при спиране (ISG), средният разход на гориво е 4.1 литра на 100 км. При двигателят с четири цилиндъра средният разход на газ (LPG) е 5.6 литра, а на бензин е 4.3 литра на 100 км.
 
Цената на Kia Picanto II в България започва от 18 965 лева.
0 от 500