IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов дизел при Alfa Romeo 159

Alfa пуска нова версия на своя модел 159 с двулитров дизелов двигател с мощност 136 к.с.

Нов дизел при Alfa Romeo 159
Според производителите, новият дизел на Alfa подсигурява равнище на вредни емисии от 134 г/км и среден разход на гориво от 5.1 литра на 100 км.
 
 
Двулитровият JTDM е с добър максимален въртящ момент от 350Nm, който е наличен още от 1750 об/мин. Новият двигател подсигурява ускорение на Alfa Romeo 159 от място до 100 км/час за 9.9 секунди. Версията с новия дизелов двигател на 159 ще се предлага на повечето европейски пазари в три степени на оборудване – Turismo, Lusso и Ti.
 
 
В базисното оборудване влизат лети джанти, cruise control и климатроник, има и Bluetooth връзка към аудиосистемата. Втората степен е ориентирана повече към комфорта, като с Lusso се предлага кожен салон, централна конзола от черен алуминий, заден асистент при паркиране и лети джанти с размер 17 цола.
 
Версия Ti е спортна, предлага 19 цолови лети джанти, ново окачване приближаващо автомобила до пътя, спортни седалки от кожа и алкантара, както и кожен волан. Има и детайли от карбон и фибро влакна.
 
0 от 500
  • #26
    3 rate up comment 0 rate down comment
    ikonomist ( преди 13 години )
    Abe tezi koreiki kato sa po-hubavi, za6to sa dva pati po-evtini?
  • #25
    9 rate up comment 0 rate down comment
    OPS ( преди 13 години )
    Като цитирате разход при хюндай, нали се сещате че 159 е много по-тежка кола, много по сигурна и много-много по-красива. А относно надежноста - в щатите дето последната продавана офиж алфа 164 (без 8Ц де) по форумите си говорят за изминати по 200-300 хиляди мили, в англия за 164 2,0 ТС си говорят също за такива мили, знам в финландия хора изминали по 475 хил км без да са пипали двигателя , а както знаем алфа не се взема за да се кара бавно и да не вкарваш оборотомера в червеното
  • #24
    5 rate up comment 2 rate down comment
    night_pz ( преди 13 години )
    Хич не и отива този двигател, все пак алфа и ускорение 0-100 за 10сек е малко несъвместимо. Алфа се купува по-скоро с душа, отколкото с разум. А този двигател изглежда прекалено разумен.
  • #23
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Jeezy ( преди 13 години )
    И още нещо. Май повечето хейтърчета на италиански автомобили не усещат как от месец на месец все повече започва да се говори отново за Алфа Ромео.Поздрави :)
  • #22
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Jeezy ( преди 13 години )
    Няма ли да спрете да говорите за качеството при поддържана алфа без изобщо да се сядали или карали такъв автомобил ? Стига с тея псевдо квартални приказки от майстори които не разбират от алфи или все някой имал приятел където много му се била чупила и т.н. Качете се на един читав 2.4JTD/JTDm, па тогава помислете кога друг път сте карали/возили на такъв дизел.
  • #21
    17 rate up comment 0 rate down comment
    Ja sem autor ( преди 13 години )
    Бах маа му някой хора сравняват Alfa Romeo и KIA !!! Какво пушите бе хора? Кви хапчета пиете? То и аз си признавам, че не съм съвсем добре, ама вашто никъде го няма!!! Еми... Защо не си пиете лекарствата? Лекувайте се бе...
  • #20
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    А ето и продажбите в UK. Така като гледам, в топ 10 няма нито една азиатска марка.http://bestsellingcars.wordpress.com/2011/04/07/uk-march-2011-ford-fiesta-reclaims-pole-position/#more-4527Така, че клиентите на Хюндай ще си останат само с мисълта, дали не са се минали, след като никой не купува подобни на техните талиги. В тоя ред на мисли, те несъзнателно споменават, че не са се минали, затова и са задоволени.
  • #19
    3 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Ето изследване на задоволство на клиентите в UK за 2010.Прочетете първото изречение.Най-добрият модел за 2010 е Hyundai i30,пред миналогодишния победител Jaguar XF и Skoda Octavia (шкода остави я) http://***.autoexpress.co.uk/news/autoexpressnews/250678/driver_power_2010.html Това е реалността в автомобилния свят.Италианците са със затихващи функции.
  • #18
    3 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Тази Alfa вече изглежда безинтересно.
  • #17
    24 rate up comment 2 rate down comment
    IT ( преди 13 години )
    Тази кола неможе да остарее всякаш ! :)) Страхотен дизайн !!! Като изключим някой интересни предложения от КИА които дори не са от този клас,просто не виждам каво сравнение може да се прави между хюндаи и алфа :)) Нито технологии нито динамика и удоволствеие от шофирането аа дизайн просто разликит са светлинни години в полза на алфа разбирасе..!!! :)