IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е Concept A-Class на Mercedes

Mercedes-Benz ще покаже за първи път през този месец в Шанхай новата си концепция A-Class.

Това е Concept A-Class на Mercedes
Макар това да е само един прототип, той все пак показва много добре как фирмата възнамерява да се конкурира с BMW 1-Series и Audi A3 със следващата генерация на своя компактен модел.
 
 
Личи, че Mercedes се отказва категорично от силуета тип мини ван, характерен за сегашния модел. Бъдещият A-Class ще има по-изразителен, дори драматичен дизайн, по-спортен, с издължена предница, като ще бъде и значително по-нисък от сегашния модел.
 
 
Личи, че новият A-Class ще има стил повлиян от стила при модели като CLS Shooting Brake и концепцията F800. Освен издължената предница с доминираща маска на Mercedes, Concept A-Class има динамичен вид, придаван от преминаващите вълнообразни линии през страничната част на каросерията.
 
 
Макар отсега да е ясно, че когато видим серийната версия през следващата година, тя няма да има толкова авангарден вид и вероятно ще загуби част от агресивния си стил, очакваме профилът и основните пропорции да бъдат запазени.
 
 
В интериора Concept A-Class предлага индивидуални кресла за четири души и футуристичен стил, малко от който ще достигне до серийната версия. Някои дизайнерски елементи и похвати вероятно ще бъдат запазени (например формата на отворите за въздух на таблото), но местата вече ще бъдат пет.
 
 
Както е известно новата генерация на A-Class ще бъде сглобявана на нова платформа (с кодово име MFA - Mercedes Front-wheel-drive Architecture) и ще има предно предаване.
 
Прототипът който ще бъде представен в Шанхай e с четирицилиндров бензинов двигател от новата серия на Mercedes, обозначена като M270. При нея се комбинира технологията за директно впръскване на горивото с турбина. Concept A-Class е с двулитров вариант на новия двигател, който предлага мощност от 210 к.с. Двигателят се комбинира с нова скоростна кутия с два съединителя.
 
 
Сред другите технически характеристики ще видим адаптиращата се система Brake Assist и дневни LED светлини от 90 оптични влакна аранжирани във формата на крило вътре във фаровете. Наред с концепцията с три врати, която ще бъде представена в Шанхай, от Mercedes заявяват, че ще има поне още три версии на каросерията на A-Class.
0 от 500