IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрически CUV от Kia

Концепцията Kia Naimo беше представена в Сеул.

Електрически CUV от Kia

Днес на автомобилното изложение в Корея Kia представи електрическия концептуален автомобил Naimo.

CUV возилото на Kia разчита на литиево-йонни батерии (27кВтч), позиционирани под пода му, които задвижват електромотор с мощност 109 к.с. и максимален въртящ момент 280 Нм.

Според корейците, Naimo може да измине около 200 километра с напълно заредени батерии, като е способен да развива максимална скорост на движение от 150 км/ч.

Зареждането на батериите на 80% отнема само 25 минути, а това на 100% - около 5 часа, сочи информацията.

Името Naimo идва от корейската дума "Ne-mo", която означава "квадратна форма", и която обяснява дизайнерския език на колата.

Иначе, возилото с дължина 3.9 метра се отличава с липса на Б-колонки, противоположно отварящи се врати, асиметричен стъклен таван, футуристични LED светилни, липса на странични огледала (заместени са от камери), липса на чистачки на предното стъкло, които са заменени от специални въздушни дюзи, които "издухват" водата от челното стъкло, и други. Джантите са 20-инчови, а гумите са с ниско съпротивление при търкаляне.

В салона е наблегнато на премиум атмосфера, благодарение на елементите от корейски дъб, като подовото покритие и панелите на вратите, ръчно изработения таван от хартия Han-ji и уредите с LED осветление.

"
Naimo е перфектен баланс между иновации, високи технологии и корейска традиция, но съчетава това с модерни технологии, предоставяйки истинско премиум усещане", заяви шеф дизайнера на
Kia Петер Шрайер.

 

0 от 500