IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota продаде хибридната технология на Prius на китайци

Toyota продаде правото за използване на хибридната технология монтирана на Prius на китайската FAW Group.

Toyota продаде хибридната технология на Prius на китайци
Според китайското издание The China Car Times става въпрос за най-новото трето поколение на хибридната технология. Според източник от Toyota, цитиран от изданието, засега няма да се съобщава публично за сделката, като се водят преговори за евентуално производство на хибридни автомобили в Китай.
 
 
Според експерти, преговорите между Toyota и FAW може да са причина за отлагането на серийното производство на новия Prius в Китай, а в края на 2010 беше съобщено, че този автомобил няма да се сглобява в Китай.
 
Според The China Car Times, продажбите на първите две поколения на Prius в Китай са били много ниски. Причина за това е била високата цена на Toyota Prius.
 
Заради изключването на този модел от правителствената програма действаща в Китай за стимулиране покупките на екологични автомобили, цената на Toyota Prius е била равностойна на тази на луксозните автомобили от „премиум” клас.
 
Сега се очаква нещата да се променят. Toyota променя политиката, защото усеща заплаха идваща от други фирми, като Nissan, който планира да внася електромобила Leaf или General Motors, които заедно с китайският си партньор SAI ще пуснат електромобила Chevrolet Sail.
 
След като Toyota продава хибридната си технология на FAW, японската фирма ще разработи за Китай специален хибриден автомобил с по-ниска цена.
 
Фирмата FAW е партньор на Toyota в Китай от 2002 година и произвежда по лиценз моделите Land Cruiser и Prius.
0 от 500
  • #12
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Хибридите просто са едно преходно поколение към електрическите автомобили. Когато се усъвършенстват електрическите ще отпадне смисълът за хибридните. Макар че има места където хибридите ще са нужни още дълго. Например в дън гори Тилилейски където ток няма - Аляска, Сибир, Сахара...
  • #11
    17 rate up comment 2 rate down comment
    helm ( преди 13 години )
    Мисля, че почнахте да бъркате електромобил и хибрид о_ОЕлектромобилите са съвсем непознати и неосъвършенствани, хибридите са по-напред.НО със сигурност не им е изтекло времето, те първа ще се появяват по-добри хибриди
  • #10
    16 rate up comment 6 rate down comment
    Пича ( преди 13 години )
    И аз смятам, че изобщо не е изтекло времето на хибридите.Много е рано да се говори за масово ползване на изцяло електрически автомобили.Нито има нужната инфраструктура за зареждането им,нито батериите са им на ниво,нито пробега е голям,висока цена и още мн. др. подобни недостатъци.За това хибридите тепърва ще се усъвършенстват и навлизат масово на пазарите по мое мнение.
  • #9
    6 rate up comment 9 rate down comment
    :) ( преди 13 години )
    До Анонимен 1 - нали не си вярваш?
  • #8
    13 rate up comment 5 rate down comment
    бавареца ( преди 13 години )
    изобщо не е изтекло. така мисля аз. даже тепърва предстои.
  • #7
    10 rate up comment 6 rate down comment
    expert ( преди 13 години )
    времето на хибридите изтече, любими мой минувач.Ето ти доказателството: Toyota RAV4 EV
  • #6
    17 rate up comment 3 rate down comment
    ИТ ( преди 13 години )
    Момчета,да учим китайски докато е време!
  • #5
    14 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Хора някой свършвал ли е в гащите от тресенето по нашите "равни" пътища? На мен ми се е случвало.
  • #4
    20 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Сигурен съм, че от Тойота ще изкарат още по-добър хибрид в скоро време, а остарялата технология е продават.От друга страна китайците нищо чудно на базата на купения хибрид и те да направят нещо или най-малкото да го оптимизират.
  • #3
    19 rate up comment 7 rate down comment
    minuvach ( преди 13 години )
    ДО "expert"Пич, искаш ли да се хванем на бас, че ти си тъпият, а не китайците ?