IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Agera R – 0-200 км/ час за 7.5 секунди

Koenigsegg представи Agera R в Женева и предизвика интерес, но тогава не обяви динамичните показатели на колата.

Agera R – 0-200 км/ час за 7.5 секунди
Сега производителят на спортни суперавтомобили даде всички данни за автомобила с приставка R в името.
 
 
Най-впечатляващо е ускорението от място до 100 км/час, което е за 2.9 секунди и до 200 км/час, което е само за 7.5 секунди. Още по-впечатляващо е „упражнението” 0-200-0 km/h, което автомобилът изпълнява за 12.7 секунди.
 
 
Двигателят е V8 с обем 5.0 литра, който предлага 1115 к.с. при 6 900 об/мин, когато работи с био гориво E85 (ethanol). За пазари, на които липсва това гориво, Agera R може да работи и с бензин 95 октана, като мощността му е 940 к.с. или с бензин 98 октана, когато мощността става 1050 к.с.
 
 
Максималната скорост на колата е 420 км/час. Koenigsegg обяви и оборудването за Agera R, в което влизат между другото и активно (самонастройващо се според скоростта) задно крило, хидравлична система повдигаща колата над пътя, сателитна система, G sensor (водачът може да изпита натоварване при ускорение до 1.6G), сребърен ключ за автомобила.
 
 
Koenigsegg предлага срещу доплащане и екстри, като каросерия от карбон, преден спойлер, задна камера, подгрявани седалки, специален багажник за пренасяне на ски на покрива, ауспух от Inconel и зимен пакет за колелата. Очаква се цената на Agera R да бъде над 1 милион евро.
0 от 500
  • #30
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Мая липсваш ни. Молим те всички дружно върни се :DМоже през фейсбук, може и през ассбук само се върни да ни веселиш.
  • #29
    3 rate up comment 1 rate down comment
    do Megan Rules ( преди 13 години )
    Разсмя ме. Ама много!!! (rofl) Жалка история (rofl)
  • #28
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Дано и аз да имам такъв късмет в живота и в любовта като Дарко Тасевски! Също така си пожелавам красиво гадже като Ромина и права коса като тази на Дарко! :)
  • #27
    2 rate up comment 9 rate down comment
    Megan Rules ( преди 13 години )
    Дрънкай си!Тия с немските кошници захапват волана като ми видят стоповете.Няма 7-ми серии,няма аудита,лев мигач и у десно каруците!200 ги вдига под 10 секунди.Тайната на 1.4 на Рено е в леките бутала,бързо ги развърта и черта!Уникален мотор!Брато,Рено са номер едно.
  • #26
    10 rate up comment 2 rate down comment
    до: Megan Rules ( преди 13 години )
    Твоя Меган вдига 200, ама не км., а градуса на охладителната течност. :)))Вземи се скрии някъде с тва ренде бе ***! Намерил с кво да се сравнява. В статията става на въпрос за коли, а не за каруци.Твоята работа е все едно да сравняваме Трабант с Ферари. Освен, че са на 4 колела нямат нищо друго общо.
  • #25
    4 rate up comment 1 rate down comment
    GT ( преди 13 години )
    Sex na kolela!
  • #24
    4 rate up comment 12 rate down comment
    Megan Rules ( преди 13 години )
    Моят Megan може да не вдига 200 за 7.5 сек,но за 9-9.5 сек. ги лепи!А е 1.4 бензинка.Реното си е рено!
  • #23
    13 rate up comment 1 rate down comment
    turbosaab ( преди 13 години )
    Ахх,що ме карате да се смея бе...приличала на R8, тряя си *** да кажеш подобно нещо..Тва е най-високотехнологичната машина с гуми в свата!Концепцията,дизайна,материалите,тех.разработки за тая кола се правят специално за всеки модел...Поинтересувайте се малко от тая фирма и точно кво прави,па тогава пишите глупости..R8 пред нея ще изглежда като направена от Лего..и точно толкова и ще върви..;)))
  • #22
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    На външен вид спрямо Бугатито това е много по-красив автомобил и е по-евтин.По ТТД и двете са страхотни.Бугатито в някой неща е по-добро,а в други Agera R.Бугатито е по-дълго,по-тежко,по-тромаво и в завои със сигурност ще отстъпва доста на Agera R.Ако имах мнооого пари бих ги взел и двете.
  • #21
    2 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    И все пак Бугатито му води с едни гърди и по визия и по технически характеристики, тоя кьос има визията на АУДИ R8, така че нищо ново.