IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ще правят Audi Q6

Моделът на Audi, конкурент на BMW X6.

Ще правят Audi Q6

Най-противоречивото BMW - X6, надмина всички очаквания, като дублира предвидените продажби и от модел с противоречиво бъдеще се превърна в едно от най-успешните возила на баварците.

Успехите на BMW X6 няма как да останат незабелязани от Audi, които както знаете искат возило като X6 в моделната си гама. Още преди време ви съобщихме, че в Audi обмислят такъв SAC (sports activity coupe) автомобил, а сега изданието AutoWeek потвърждава това, съобщавайки, че возилото е получило зелена светлина.

Според информацията бъдещото Audi Q6 ще се гради на същата платформа, която използват последните поколения на Volkswagen Touareg и Porsche Cayenne, и на чийто удължен вариант се конструира Audi Q7.

Спортното купе с увеличен клирънс и задвижване към четирите колела ще бъде позиционирано между Q5 и Q7, ще се оборудва с бензинови и дизелови агрегати, а на по-късен етап ще се сдобие с хибридна версия.

Очаква се също така RS версия, задвижвана от 4.0-литров V8 двигател, който най-вероятно ще видим под капака на RS6, на автомобилното изложение във Франкфурт.

0 от 500