IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нова ESP система за VW Golf

От Volkswagen съобщиха, че от това лято ще започнат да монтират ESP система, която ще може да се изключва.

Нова ESP система за VW Golf
Това ще се прави при всички версии на Scirocco, а също и при Golf R, GTI и GTD. Тази нова версия на стабилизационната система, която ще може да се изключва, ще се монтира като екстра и при желание на клиента.
 
 
По този начин от VW реагират на редица критики, че досегашната система намалява възможностите да се използва докрай мощността на двигателя и всички качества на окачването и платформата на спортните версии на Golf и Sciroccо.
 
Новата версия на стабилизационната система ще следи непрекъснато в каква ситуация се намира автомобила, но когато е изключена няма да се намесва в управлението на колата. Системата ESP ще може да се включи сама обаче, само при ситуации, които компютърът определи като критични.
 
 
Такава ситуация например ще бъде рязкото натискане на спирачките при хлъзгав път. След като дадена кризисна ситуация бъде овладяна, системата сама ще се изключи отново.
 
Също като сегашната версия на ESP и новата ще се включва автоматично при стартиране на двигателя. За разлика от сега обаче, водачът ще може да я изключи като натисне продължително обозначения бутон на таблото.
 
0 от 500
  • #29
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Sega koreisko li kara6?
  • #28
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Смешен селянин,карал съм 156 преди да си чувал за нея.Няма и помен от ESP тая кола.Какво целиш с тези лъжи?Някой да помисли,че Алфа са започнали да правят коли?Няма толкова прости хора.
  • #27
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Алфист ( преди 13 години )
    Не прочетох всички коментари под мен, но това което прочетох в статията и първите писали ми изглежда, че в моята 156, VDC-то(Еквивалента на ESP), работи по дефорлт по същия начин! При умишленне комплицирани ситуации, със 160км/ч съм "хвърлял задницата" и не се задейства, а когато вляза в колеми и дълги локви си деиства и отчита на таблото!
  • #26
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Веселяк ( преди 13 години )
    Вие май коли гледате само на картинка? За да се отговори на изискванията за безопасност и да се получат повече звезди на теста, ЕСП е включено постоянно. Изключва се, но над определена скорост се включва и няма изключване. При мен е от 40 км/ч нагоре. Започва да присветва на таблото не когато е включено, а когато се задейства. Долавяте ли тънката разлика?
  • #25
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Не при всички автомобили се изключва ESP. Всъщност, при повечето си стои постоянно включена и няма бутон за изключване. Хората са го направили от съображение за сигурност. Май се бъркате с тракшън контрола.
  • #24
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Anti_rom ( преди 13 години )
    Простия *** се опита да се направи на американец,ама пак не му се получи.Всеки път духа супата!Какво да говорим,клошар с ауди 80,смяяях,смяяях,смяяях!
  • #23
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Kakvo iska6e da kaje6 s tova , i ti neznae6.
  • #22
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    само на мен ли така ми се струва - че един и същи човек си пише и си отговаря като някой изперкал шизофреник. даже не виждам много смисъл в казаното - все едно знае нещо повече от написаното от "другия", т.е. себе си ...?!?
  • #21
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Ха ха ха изкуглокигал да се чете ИЗКУКУРИГАЛ голяма забава с тая аутомедиа
  • #20
    6 rate up comment 2 rate down comment
    до анти-ром ( преди 13 години )
    Абе миризма, напълно си изкуглокигал, станал си нещо като лудия ***, талисмана на селото, само че ти си талисманът на форума. От време на време те показвам на някой приятел, все едно си бясна *** в клетка :)