IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шпионски снимки от BMW i3

BMW започна тестове на пътя на своя радикално нов модел i3, електромобил известен доскоро като Megacity.

Шпионски снимки от BMW i3
Електрическата кола беше заснета по време на тестове в Швеция в началото на тази седмица. BMW i3 има архитектура на каросерията от усилени карбон и фибровлакна (CFRP), а платформата е от алуминий със специални зони поглъщащи енергията при евентуален удар.
 
 
Това ще бъде доста скъп автомобил, очакваната цена, когато се появи на пазара през 2013, се определя на около 35 000 евро. Електромоторът е създаден и произведен в BMW, като мощността му според производителите е „някъде над 100kW”. Монтира се под пода на багажния отсек и задвижва задните колела.
 
 
Според производителите, акумулаторите ще подсигурят възможност след едно зареждане автомобилът да изминава около 160 км. Пакетът акумулатори е монтиран под пода на колата.
 
 
Макар досега от BMW да са потвърдили само електрическа версия на i3, вече се появиха информации, че „няма да бъде изненада, ако се създаде и версия с малък двигател с вътрешно горене, който да зарежда акумулаторите при по-дълго пътуване”.
 
 
От шпионските снимки личи, че в предната част колата има отвори за въздух и охлаждане, нещо нужно при наличието на двигател с вътрешно горене в колата. Дали е така или пък това е само дизайнерски трик, остава да се види.
0 от 500