IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Auto Bild: A1 не се продава добре

Audi A1 засега не изпълнява плановете за продажби, заложени от фирмата.

Auto Bild: A1 не се продава добре
Дилърите на Audi са започнали да правят намаления и промоции на модела за да се избавят от натрупаните запаси в складовете.
 
 
Според немския Auto Bild, проблемите в Европа идват от прекалено високата цена на малкия автомобил. От началото на продажбите през септември 2010 до днес, според немския седмичник са продадени само 28 000 автомобила, докато заводът в Белгия е произвел за същото време около 50 000 броя А1. Това означава, че складовете и на завода и на дилърите са пълни. Само в Германия в момента на склад са около 40% от всички произведени Audi A1.
 
 
В същото време от септември до днес са продадени над 42 000 броя от главния съперник на А1 – Mini. Шефът на Audi, Рупърт Стадлер, за пет месеца смени плана за продажби на модела от 50 000 на под 30 000. Засега във фирмата остават спокойни.
 
 
Дилърите в Германия предлагат намаления на цената на А1 от 10 до 17-18%, което е доста щедро за един модел появил се на пазара преди 5-6 месеца. Според Auto Bild, маркетинговите специалисти във фирмата не са успели да определят добре целевата група за този модел.
 
 
За младите хора между 18 и 25 години, (за които се счита, че моделът е подходящ) той е доста скъп. За тази година от Audi планират да произведат 120 000 броя от А1, като главната надежда идва от пазара в Китай, където модела ще бъде пуснат скоро.
0 от 500
  • #28
    2 rate up comment 0 rate down comment
    IT ( преди 13 години )
    Аз не смятам че кризата е проблем за децата на висшата средна класа мой :)) проблемат им е че те просто не я харесват :))това ауди няма харизмата на мини,500 и мито няма атрактивността на ДС3...това ауди не е фън то просто нее лайфстайл :) На немските пенсионери може и да им пробуташ една безлична и скъпа кола но на младоците който си падат по лайфстайл няма как :)))))
  • #27
    4 rate up comment 4 rate down comment
    до дебелия ( преди 13 години )
    Щеше да си кърти, колата е проектирана за децата на висшата средна класа. И щеше да има успех, ама кризата ни удари всички и всеки гледа да си купи нещо по-изгодно...
  • #26
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Дебелия ( преди 13 години )
    И как щеше да кърти по-точно?Създването луксозен и скъп модел в клас, който има съвсем друг таргет просто е осъден на неуспех. Нито става за служебна кола, нито някой ще я купи за 2ра кола в семейството (при условие, че струва, колкото първата кола). Още преди да зилезе бях сигурен в неуспеха.
  • #25
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Triforce ( преди 13 години )
    Колеги, навсякъде хората нямат пари в момента, което може да се отчете като минус в продажбите. Дори западняците, които имат по-висок стандарт са сметнали да си купят по-практичен автомобил. Ако сега бяхме 2005-та година, това Ауди А1 щеше да кърти. Не защитавам модела или марката, просто преди да пишете за продажбите, специално, обърнете внимание в каква ситуация е целият свят заради тъпите американци...
  • #24
    7 rate up comment 3 rate down comment
    IT ( преди 13 години )
    Дааа личните ми прогнози май се оказаха верни много странно защо аудифенчетата които тогава изписаха плеади колко зверски автомобил,как щте разцепи намазаните гаджета и ще го купуват като топъл хляб,си мълчат....:)) Преди време и сега го казвам това е провал за ауди с трици маймуни не се ловят,колата е грозна с технологий на нискобюджетното поло но с космическа цена .Еее това е наглост и *** с клиентите !!!! ама единственните пре..в сучая са Ауди :)
  • #23
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Айде Лексус защо не си ни дал хубаво сравнение с Айгото с 5 измислени линка от топ сайтове които хвалят тойота, лексус и всичките им каручки?? Чакам от няколко дни да ме развеселиш с митовете за тойота, ама нещо те нямаше последните дни...
  • #22
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Пич. ( преди 13 години )
    Тва Алди с тия торбички под очите не е просто депресиран , а отчаяно грозен *** за който никой освен тъпите сноби на тема никелирани ФВ няма да дадат и лев защото просто не струва цената която му искат. Така , че чакаме големи промоции за шараните любители на немски контейнери за *** или уволнение за целия отдел продажби.
  • #21
    2 rate up comment 8 rate down comment
    ДО KEXUS ( преди 13 години )
    ЕЙЙЙ виш Тойта да не са обявили сервизна АКЦИЯ, че да закараш Тойота Мензиса да оправят нещо ! До 10 ГОДИН VW Number 1
  • #20
    12 rate up comment 2 rate down comment
    6еф4е ( преди 13 години )
    Ако някой е гледал ценовата листа това малкото нещо стига цени до 40 000 лева и нагоре, а най-евтиния вариант е около 30 000 лева. Просто невъзможна покупка. За 30 000 лева може да се купи прилично оборудвана Шкода Октавия!
  • #19
    9 rate up comment 1 rate down comment
    67 ( преди 13 години )
    Аз бих си купил такава малка градска колица, ако е до 20 000 лева макс! А това нещенце с екстри май отива на повече!