IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още за Toyota FT-86

Toyota представи в Женева нова версия на спортното си купе FT-86.

Още за Toyota FT-86
Новата версия е разработена главно на базата на препоръки и реакции на експерти управлявали първата версия на съвместно разработеното купе със Subaru.
 
 
Така се появява версия FT-86 II, която запазва идеята на първоначалната концепция и силуетът на първия автомобил, но леко „вдига” предницата заради изискванията за безопасност на пешеходците. Най-съществената промяна обаче е в предните колонки (А), които са преместени по-назад с около 100 мм. Това е довело до по-изправено челно стъкло. Отпред са се появили нови LED дневни светлини в бронята.
 
 
Промени има и в задната част. Според Асихиро Нагая, мениджър на дизайнерския отдел на Toyota, промените са направени след многобройни тестове с автомобила от различни експерти и пилоти. „Ние се съобразихме с мнението на редица от тестовите ни пилоти, според които първоначалното разположение на колонките „А” създава възможност за „тунелно виждане”. Това може да доведе до проблеми по разполагането на колата на пътя, особено при висока скорост. Нашата идея е новото купе да запази идеологията на оригиналния модел Corolla AE-86, който беше лесен за управление”, казва Асихиро.
 
 
Не се предвиждат промени в четирицилиндровия двигател тип „boxer” разработен основно от Subaru. Асихиро потвърди, че е вероятно серийната версия на новото купе на Toyota да бъде изложена на автомобилния салон в Токио през декември, но си запази отворена и опцията това да не се случи. „Ще покажем финалната версия в Токио на 70%”, заяви главният дизайнер на Toyota.
 
Той каза също така, че моделите близнаци на Toyota и Subaru няма да имат само обща техническа основа, но също така и доста общи черти във външния си вид.
 
Нещо подобно става и при Subaru Trezia и Toyota Verso-S, като при модела на Toyota са променени само радиаторната решетка и фаровете.
 
0 от 500
  • #10
    2 rate up comment 7 rate down comment
    БАШ МАЙСТОРА ( преди 13 години )
    НА КОЙТО МУ ПРЕЧАТ СВЕТОДИОДИТЕ - КУПУВА СИ ЧЕРНА БЛАЖНА БОЯ И ЧЕТКА И ГИ ЗАМАЦВА - ПО БОГАТИТЕ МОЖЕ ДА СИ КУПЯТ ЧЕРЕН СПРЕЙ ..
  • #9
    4 rate up comment 1 rate down comment
    alexi ( преди 13 години )
    Съгласен съм с ОРС,но поне така да ги направят,че през деня да не се виждат,а само вечер,като светнат да очертават агресивния контур,на който явно наблягат дизайнерите.
  • #8
    3 rate up comment 5 rate down comment
    6768 ( преди 13 години )
    Ами не са хубави,развалят готината кола!
  • #7
    9 rate up comment 0 rate down comment
    OPC ( преди 13 години )
    alexi като се огледаш всяка нова кола е със такива светодиоди. Настъпила е някаква мода при производителите, така като гледам. Като цяло колата излъчва доста спортивност и агресия, радва окото за почитателите на такъв тип коли.
  • #6
    12 rate up comment 2 rate down comment
    стинг ( преди 13 години )
    Хайде да обсъдим светодиодите!!! :)))
  • #5
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    " Най-съществената промяна обаче е в предните колонки (А), които са преместени по-назад с около 100 мм. Това е довело до по-изправено челно стъкло. Отпред са се появили нови LED дневни светлини в бронята."Как става това: дърпаме колонките назад, пък стъклото се изправя :)Мислиме ли днес или преписваме
  • #4
    21 rate up comment 7 rate down comment
    helm ( преди 13 години )
    На мен колата много ми харесва, незнам какво ви дразни в тези светлодиоди, за мен са на място. Като цяло много хубава спортна количка, евала за тойота
  • #3
    15 rate up comment 9 rate down comment
    thebrainless ( преди 13 години )
    Действително тези светодиоди са ужасни, с нетърпение чакам да видя Субаруто
  • #2
    16 rate up comment 9 rate down comment
    alexi ( преди 13 години )
    Всичко изглежда много добре,но тези светодиоди отпред малко дразнят(поне мен)
  • #1
    11 rate up comment 21 rate down comment
    malewhore ( преди 13 години )
    Те от Тойота ако се помотаят още малко с пускането на колата, докато излезе технологията вече ще остаряла, а цената като за нова. Екстериора не е много впечатляващ, решетката е от Мицубиши предния капак от последната Селика,светодиодите са направо "ръчана" изработка- нещо ми изглежда като на Сбирщайн