IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Третото поколение Mercedes SLK

По-динамичен, с по-тих салон.

Третото поколение Mercedes SLK

Mercedes-Benz представи официално в Женева новото поколение на компактния роудстър SLK. Третата генерация на модела, е получила много от дизайнерските акценти, познати от върховния SLS, които откриваме най-вече в предната част. В задната част преобладават стила и дизайнерския език от новия CLS.

Новият Mercedes-Benz SLK се оборудва с панорамен твърд сгъвам покрив (варио-покрив) със системата Magic Sky Control, която сме виждали при модели на Maybach. Системата позволява на водача да затъмни стъклената част на покрива с натискането на бутон, без да му се налага да дърпа платнен сенник, например. Системата се предлага като екстра, а цената й е около 2 000 евро.

Под капка на третото поколение Mercedes SLK се интегрират 3.5-литров V6 двигател с 306 к.с. за модификацията SLK350 и 1.8-литров двигател с принудително пълнене за версиите SLK 200 и SLK 250 . Мощността му е съответно133 к.с. и 201 к.с.

Окачването на модела се оборудва със система за адаптивен контрол на характеристиките на амортисьорите и системата Torque Vectoring Brakes, която коригира спирачното усилие, упражнявано върху вътрешното колело в завой, като резултатът е значително по-динамично представяне, в сравнение с предходните поколения.

Новият SLK може да се похвали също така със значително по-тих салон при движение със свален таван, благодарение на системата Airguide windstop, която намалява въздушните струй и шума в купето.

Роудстърът Mercedes-Benz SLK вече се предлага на повечето пазари в Европа. Цените в Германия започват от €38,675 за версията SLK 200 BlueEFFICIENCY, от €44,256.10 за SLK 250 BlueEFFICIENCY, и от €52,300.50 за топ моделът SLK 350 BlueEFFICIENCY.

0 от 500