IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов двигател за Kia Sportage

Kia пуска своя компактен CUV модел Sportage SX, с нов бензинов двигател на пазара в САЩ.

Нов двигател за Kia Sportage
Това е двулитровият бензинов турбодвигател със система за директно впръскване на горивото. Sportage SX e вторият модел на Kia, който ще се предлага на пазара в САЩ с новия двигател.
 
 
Турбината е с два вида лопатки, като предлаганата мощност е 256 к.с., а максималният въртящ момент 358 Nm. Двулитровият турбодвигател се комбинира с автоматична трансмисия с 6 степени, като колата ще се прави във версия само с предно предаване или като 4х4.
 
 
Според информацията от Kia, версията с предно предаване (FWD) има среден разход в града от 10.7 литра на 100 км, а извън града разхода е 8.7 литра на 100 км.
 
 
В допълнение към новия двигател, Sportage SX има и нова, по-спортна настройка на окачването, нови лети джанти с размер 18 цола, двоен накрайник на ауспуха и променена решетка.
 
 
Промени има и в интериора на SX, където виждаме алуминиеви дръжки на вратите и промени по таблото и циферблатите.
 
Цената на Kia модел 2011 Sportage SX на американския пазар започва от 26 490 долара за версията с предно предаване (FWD) и от 27 990 долара за версията 4х4 (AWD).
0 от 500
  • #31
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    az karam Sportage 1.7 CRDI Spirit i e super. Trepa4 e kolata i nqma ravna.Cenata ne e ve4e to4no evtina no spored men teparva 6te raste cenata poneze KIA darpa i to mnogo seriozno. Poglednete KIA Optima kade skoro izliza v Evropata :). Na men pone po mi haresva ot BMW 3, C-klass ili A4
  • #30
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Най-трагичното при нисанчето е,че дори и да искаш няма нищо повече от 150 коня.Такива турбо-реазчки,забрави!Вече е тъпо да сравняваш Qashkai,RAV4 или CR-V с тази киа.
  • #29
    4 rate up comment 0 rate down comment
    ( преди 13 години )
    Тъпчо,понеже се отваряш,си направих труда да проверя колко харчи киата.Е,не харчи повече от недъгавото кашкайче http://***.kia.co.uk/New-Cars/Range/SUVs/New-Sportage/Specification/Technical-Specification.aspx шибай се,кавал ***!
  • #28
    5 rate up comment 0 rate down comment
    ( преди 13 години )
    Пендьо,стана ти тъпо,че те затапиха за куция кашкай.Ами готино!Не съм лъгал,защото не съм писал преди това,*** селски!Макар,че киата е по-икономична от ix35,но наистина не знам цифра.Истина е обаче,че дори последния кашкай и до момента няма двигател с директно впръскване.То не,че RAV4 или CR-V имат.За това корейците продават,февруари са с 29% ръст в Щатите.
  • #27
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Първо излъга,че горял по-малко,после излъга,че горял колкото Кашкая,а сега се оказа,че било повече.Вземи се скрий някъде с плоските си лъжи!
  • #26
    4 rate up comment 2 rate down comment
    ( преди 13 години )
    Да,за кията няма данни в българския сайт.Но Hyundai ix35 с такъв двигател харчи 5.3 средно,а нисана 5.2.Обаче на хюндая двгателя е поне една класа над френския-по-мощен и не само с по-добър въртящ момент,но и и пика му започва още от 1250 об до 2750 об с 260 Нм..срещу 240 Нм,при това чак от 2000 об до 2500 об.Така е,Нисан като разчитат не френските дръгни.
  • #25
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    къде провери че и двете горят 5,2 бе ***?
  • #24
    10 rate up comment 0 rate down comment
    !?!? ( преди 13 години )
    Абе не само и навигацията са откраднали, не само скоростния лост, ами и са имали наглоста да откраднат и буквите за означение на скоростите. Абе вие добре ли сте бе! Как според вас трябва да изглежда навигацията, примерно да е с кръгъл дисплей ли, за да е различна от немските
  • #23
    2 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Киа да не са фенове на ФВ. Навигацията от ФВ изкопиране до последото копче, скорсостния лост и той изкопиран от ФВ. Май им е трудно да оставят старите навици да крадът дизайн от другите марки.
  • #22
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Много добре се движат KIA,2.1 млн. продажби за 2010,а през 1999 бяха на практика фалирали.