fallback

Обявиха финалистите за „Световен автомобил на 2011”

Организаторите на конкурса „Световен автомобил на годината” (World Car of the Year), обявиха финалистите.

Известни са крайните претенденти в четири категории – „Автомобил на годината”, „Спортен автомобил на годината”, „Зелен автомобил на годината” и „Най-красив автомобил на годината”.
 
 
За „Световен автомобил на годината” ще се състезават Audi A8, BMW 5-Series и електромобила Nissan Leaf.
 
В категорията „Спортен автомобил на годината” остават да се състезават Ferrari 458 Italia, Porsche 911 Turbo и Mercedes-Benz SLS AMG.
 
При най-екологичните автомобили на годината, финалисти са дизеловият BMW 320d EffecientDynamics и два електромобила - Nissan Leaf и Chevrolet Volt. Да напомним, че Leaf е „Автомобил на годината” в Европа, а Volt е „Автомобил на годината” в Северна Америка.
 
В дизайнерския конкурс за „Най-красив автомобил на 2011” ще се борят Ferrari 458 Italia, Aston Martin Rapide и Alfa Romeo Giulietta.
 
Победителите в четирите категории на конкурса за „Световен автомобил на годината” ще бъдат обявени на 21 април по време на автомобилния салон в Ню Йорк.
 
Да напомним, че преди година „Световен автомобил на годината „ стана VW Polo, като изпревари Toyota Prius и Mercedes-Benz E-Class. „Спортен автомобил на 2010” беше купето Audi R8 V10, при „зелените” през 2010 победи серията Volkswagn BlueMotion, а за автомобил с най-добър дизайн беше признат Chevrolet Camaro.
 
Тагове:
fallback
  • #20
    Казанлъшкия ( преди 13 години )
    Имах предвид конглокси, а не конКУРси :P
  • #19
    Казанлъшкия ( преди 13 години )
    Аман от конглокси без никакъв смисъл. И какво сега. XM на Ситроен също стана автомобил на 1990-та година, но тук, в тоя сайт, никой не приема Ситроен на сериозно. Фиат Типо пък бе автомобил на 1989-та, а Пежо 405 малко преди това. Айде сега кажете, дали тия автомобили са били правилният избор и какво сте запомнили от тяхното съществуване?
  • #18
    Субаруфен ( преди 13 години )
    Който си плаща той участва бе пич, не си ли наясно? Да не мислиш че корупцията на запад не е позната?
  • #17
    :) ( преди 13 години )
    "В категорията Спортен автомобил на годината остават да се състезават Ferrari 458 Italia, Porsche 911 Turbo и Mercedes-Benz SLS AMG." Къде е Nissan GT-R ?!?! :D :D
  • #16
    maho ( преди 13 години )
    TORque SENsing =]
  • #15
    Анонимен ( преди 13 години )
    Ама глупаво е, скъпият Нисан да е световен автомобил на годината, след като 90 % от човешкото население мизарства и гладува за сметка на подбрани хора! След като е световен автомобил, нека се отчита и световната покупателна способност и нуждите на населението!Кой луд ще си върже колата пред дома си, за да я зарежда нощем? Че то още на другия ден ще остане без кабел! Тогава ще трябва да си прави и гараж.Е,къде отидоха икономиите на CO2, след като за строежа на гаража ще се изхвърли нбого повече?
  • #14
    Анонимен ( преди 13 години )
    Да класацията е ***, ама тойта и хонда са едни от най-смотаните коли...
  • #13
    Живко ( преди 13 години )
    Не знам защо го наричат "световен" като това е парад на европейски таратайки.Нисан е Рено, Камеро и Волт са Опел.На света има само две фирми за автомобили - Toyota и Honda.
  • #12
    Анонимен ( преди 13 години )
    Едва ли ще е А8.Прекалено нагло са копирали от Daewoo.
  • #11
    Striker ( преди 13 години )
    Шеви Волт е автомобила! В техническо отношение няма такъв просто!
fallback
Последни