fallback

Обявиха финалистите за „Световен автомобил на 2011”

Организаторите на конкурса „Световен автомобил на годината” (World Car of the Year), обявиха финалистите.

Известни са крайните претенденти в четири категории – „Автомобил на годината”, „Спортен автомобил на годината”, „Зелен автомобил на годината” и „Най-красив автомобил на годината”.
 
 
За „Световен автомобил на годината” ще се състезават Audi A8, BMW 5-Series и електромобила Nissan Leaf.
 
В категорията „Спортен автомобил на годината” остават да се състезават Ferrari 458 Italia, Porsche 911 Turbo и Mercedes-Benz SLS AMG.
 
При най-екологичните автомобили на годината, финалисти са дизеловият BMW 320d EffecientDynamics и два електромобила - Nissan Leaf и Chevrolet Volt. Да напомним, че Leaf е „Автомобил на годината” в Европа, а Volt е „Автомобил на годината” в Северна Америка.
 
В дизайнерския конкурс за „Най-красив автомобил на 2011” ще се борят Ferrari 458 Italia, Aston Martin Rapide и Alfa Romeo Giulietta.
 
Победителите в четирите категории на конкурса за „Световен автомобил на годината” ще бъдат обявени на 21 април по време на автомобилния салон в Ню Йорк.
 
Да напомним, че преди година „Световен автомобил на годината „ стана VW Polo, като изпревари Toyota Prius и Mercedes-Benz E-Class. „Спортен автомобил на 2010” беше купето Audi R8 V10, при „зелените” през 2010 победи серията Volkswagn BlueMotion, а за автомобил с най-добър дизайн беше признат Chevrolet Camaro.
 
Тагове:
fallback
  • #50
    zz topa ( преди 13 години )
    N1 NISAN Leaf
  • #49
    Анонимен ( преди 13 години )
    И защо?
  • #48
    Анонимен ( преди 13 години )
    Този Трифорс ще си изяде боя някъде...
  • #47
    triforce ( преди 13 години )
    Аз снимките ги имам от Сряда. Класиката ми ги прати на пощата. Луд фен е :) Много яки снимки. Аз не бих се престрашил така с табелката да се снимам и хората да ме зяпат странно.Класика - вярно ли е, че се дават толкова пари за табелка за такси? Това не може да бъде! Написал си 110 хиляди евро. Сигурен ли си в цифрите? Това са страшно много пари! Да не са 11 хиляди? Така по ще ми се вярва. Ами нормално е французите да си карат френското. В Германия се карат немски. А тука е за луноходи!!!
  • #46
    BGRS ( преди 13 години )
    Абе те ми забравиха ника вече, а ти им припомни ;) Как се сети да се снимаш с тая табелка в Париж? Жив и здрав!
  • #45
    Казанлъшкия ( преди 13 години )
    О, бате, ти се появи :) Как е в Париж?
  • #44
    Анонимен ( преди 13 години )
    Triforce може и да е бял, но е глепав и *** селянинq
  • #43
    klasika ( преди 13 години )
    Тук се кара по- зле и от София, анархия и никой не прави път на никой, НО...НО с тая разлика, че тука няма мутри в колите и ако стане катастрофа хората любезно стигат до споразумение или пък седят мирно в колите си и изчакват полиция. Полиция не се вижда, но ако се развикаш силно или си пиян на обяд- веднага ще изникнат. Такситата не са жълти, а за да се запишеш за такси се чака 15 години- за безплатно.110 000 euro струва табелката за такси, ако не ти се чака и банките ти дават ако нямаш. Всеки си кара кой каквото има и какъвто цвят иска за такси.Колкото аз съм ***,толкова BGRS и Trifors - са ***, знам защото съм ги виждал. Бели, хубави, спретнати момчета които сме усмихнати и желаем на всички само доброто.До скоро писане, пожелавам здраве,щастие, парички и да си пишеме и виждаме само за добро.
  • #42
    klasika ( преди 13 години )
    Тузарските джипове и автомобили ги карат само от арабите. Арабите два лева да имат, държат да се изфукат, но това си е тяхна грижа...Французите карат по - обикновени коли и джипове среден клас. Френските полицаи спират само тузарските коли и джипове, значи само арабите. В Париж са всички националности от цял свят, евреи, роми, румънци, ***, араби, сърби, китайци и всичко каквото се сетите...
  • #41
    klasika ( преди 13 години )
    В Париж се карат всички френски коли, без изключение, включително и Дачия.На второ място се карат всички фияти, като малкото фиатче 500 буквално е заляло Париж - а представяте ли си в Италия какво е...
fallback
Последни