fallback

Обявиха финалистите за „Световен автомобил на 2011”

Организаторите на конкурса „Световен автомобил на годината” (World Car of the Year), обявиха финалистите.

Известни са крайните претенденти в четири категории – „Автомобил на годината”, „Спортен автомобил на годината”, „Зелен автомобил на годината” и „Най-красив автомобил на годината”.
 
 
За „Световен автомобил на годината” ще се състезават Audi A8, BMW 5-Series и електромобила Nissan Leaf.
 
В категорията „Спортен автомобил на годината” остават да се състезават Ferrari 458 Italia, Porsche 911 Turbo и Mercedes-Benz SLS AMG.
 
При най-екологичните автомобили на годината, финалисти са дизеловият BMW 320d EffecientDynamics и два електромобила - Nissan Leaf и Chevrolet Volt. Да напомним, че Leaf е „Автомобил на годината” в Европа, а Volt е „Автомобил на годината” в Северна Америка.
 
В дизайнерския конкурс за „Най-красив автомобил на 2011” ще се борят Ferrari 458 Italia, Aston Martin Rapide и Alfa Romeo Giulietta.
 
Победителите в четирите категории на конкурса за „Световен автомобил на годината” ще бъдат обявени на 21 април по време на автомобилния салон в Ню Йорк.
 
Да напомним, че преди година „Световен автомобил на годината „ стана VW Polo, като изпревари Toyota Prius и Mercedes-Benz E-Class. „Спортен автомобил на 2010” беше купето Audi R8 V10, при „зелените” през 2010 победи серията Volkswagn BlueMotion, а за автомобил с най-добър дизайн беше признат Chevrolet Camaro.
 
Тагове:
fallback
  • #30
    Анонимен ( преди 13 години )
    За мен пък,истината е в малолитражките,евтини,удобни,с малък разход на гориво(карам Ауди) и съжалявам,че купих такава скъпа за поддръжка и чуплива кола с висок разход на гориво,сега ако имам избор бих се спрял на Форд-Фиеста или Ескорт,Живи и здрави:)
  • #29
    Анонимен ( преди 13 години )
    Да,добавя и към италианските и немски марки-Ауди и Фолксваген(карам Ауди),за БМВ и БЕНЦ,не мога да кажа нищо понеже не съм карал!!!!!
  • #28
    SL55 ( преди 13 години )
    Италианците са на последното място по качество.Ето там са италианците...:))) добрата новина е,че все по-малко хора им купуват ***.
  • #27
    Анонимен ( преди 13 години )
    Най-красив автомобил на 2011 ще се борят Ferrari 458 Italia, Aston Martin Rapide и Alfa Romeo Giulietta"От три възможни 2 италиански машиниКъде са германците???
  • #26
    Generala ( преди 13 години )
    Subarufena i acddca vinagi imat nai-mnogo minusi.........za6to li?
  • #25
    Обиктивен ( преди 13 години )
    според мен за автомобил на годината се избират кори които са наистина нещо уникално за годината. По-доло някой че чуди защо го няма Нисан GT-R, причината е че Нисана не е модел 2010г. Избират се само коли излезнали през 2010г. Вероятно ще спечели Нисана но А8 и петицата за всеки е ясно че са по-добрите автомобили, но по-принцип печелят по-достъпните марки в тази категория. Ако обаче хората трябваше да изберът с коя кола да си тръгнат класацията щеше да е 1-во А8, второ петицата и 3-то за Нисан
  • #24
    Казанлъшкия ( преди 13 години )
    Субаруфен, гъстотата на населението в България бе достигнало 80 души на квадратен километър. Сега е по-малко, но това е един среден показател за света. В Западна Европа обаче не е така. там гъстотата на населението е по-голяма. Какви ги говориш? Ще си купя A8, само за да мина 1000 км през отпуската си? Аз и сега ги минавам с малката си кола. Какъв е проблема? И не карам само в града. Всъщност, нама ден, през който да не излизам извън града с изключение на някои почивни дни и празници като сега.
  • #23
    Субаруфен ( преди 13 години )
    Ти май само в града караш, а? Айде тръгни с колата за чужбина и да видим какъв клас ще искаш! А като ти гръмне поне веднъж турбото, може и да не си вече такъв фен на турбомоторите.
  • #22
    Казанлъшкия ( преди 13 години )
    Ами разбрахме се значи. Затваряме темата и не ни интересува, кой е избран за "Световен автомобил на годината". Честно да си кажа, все още акъла ми не го побира, как A8, BMW 5 и Leaf са се наредили в челната тройка. Първите два са скъпи, неотговарящи на нашето време автомобили, а третият е бъдещето, но в момента просто трябва да му се присмеем. Може би след десетина години наследникът му да има шанс, но сега... За мен идеалният избор е малък или среден клас автомобил с икономични дизелови и бензинови турбомотори. Не са ни нужни тия мастодонти A8 и BMW 5 !
  • #21
    Анонимен ( преди 13 години )
    Nissan leaf няма никакъв шанс. По-вероятно е да сложат 5цата защото е с по-ниска цена от А8. А това, че самата титла е приз и не означава нищо му е ясно на всеки, след 10 години може да забележиш някоя 5тица с лепенка на задното стъкло car of the year 2011 :)
fallback
Последни