IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen възражда Microbus

Volkswagen демонстрира в Женева второто поколение на концепцията Microbus.

Volkswagen възражда Microbus
Сега е доста по-вероятно този интересен (и в известен смисъл класически за VW) проект, да достигне серийно производство.
 
 
Колата се представя в Женева с името дадено през 50-те години на миналия век на класическия Transporter 1, с което той се продава на някои европейски пазари (вкл. и в Германия).
 
 
 
 
Новата концепция е дело на шеф-дизайнера на VW Group Валтер де Силва и на главния дизайнер на марката VW Клаус Бишоф (Klaus Bischoff).
 
 
VW Microbus предлага 6 места и има дължина 3990 мм, широчина 1750 мм и височина 1700 мм. Колата е с електродвигател с мощност 85kW, захранван от литиево йонни акумулатори с капацитет 40kWh. С едно зареждане VW Microbus може да измине 300 км.
 
 
Галено наричаният Bulli може да ускори от място до 100 км/час за 11.5 секунди и има максимална скорост от 140 км/час. От VW обясняват, че архитектурата на този модел може лесно да приеме и бензинови и дизелови двигатели с обем от 1.0 до 1.4 литра.
 
 
На централната конзола в интериора е монтиран iPad (подвижен). Задната пейка се вади и тогава мястото за багаж в колата нараства до 1600 литра. Според плановете на VW, този модел може да се нареди до семейните Caddy, Touran, Sharan и Caravelle, като подсигури практичност и удобство за едно семейство.
 
 
Според някои коментатори в Германия, VW Microbus „вече е получил зелена светлина за серийно производство”. Ще се прави на удължената версия на платформата на Volkswagen Golf (MQB), но е възможно това да става и на платформата на наскоро пуснатия за пазара в САЩ Passat.
 
 
 
0 от 500
  • #21
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Много яко, хем бусче, хем изглежда доста спортно с тия издути калници, интересно че няма нещо във визията му което да дразни, даже напротив и предницата и задната част са красиви, а и погледнато отстрани също е много добре с дългата колесна база спрямо длължината на купета. Изобщо много добре изглеждащо спортно бусче. Само интериора е доста дървен, но това е защото е електричка, но при дизеловите и бензиновите версии сигурно ще го оправят и ще стане супер количка.
  • #20
    3 rate up comment 0 rate down comment
    4matic ( преди 13 години )
    Я, каква хубава издължена версия на МИНИ Купър! ;)
  • #19
    4 rate up comment 1 rate down comment
    ами ( преди 13 години )
    това е ФВ - всички приказват за 100 км за 160 км, за практична кола и тн.Идав ФВ и "вади на масата" -300 км и микробус за цялото семейство!!!Просто и ясно. Просто ФВ са номер 1
  • #18
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Илия ( преди 13 години )
    Пичове само да ви кажа,че няма нищо общо със снимките на живо е доста по-красив буса. :) А седалките са си нормални само на снимките се виждат като пейки ...
  • #17
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Очевидна е приликата с Nissan Cube.
  • #16
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Ili da si pros kato teb.....
  • #15
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    По грозно от това надали има прилича на жп вагон . Трябва да си фанатик за да кажеш че това е хубаво .
  • #14
    8 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Е няма по грозно и работо нещо от този шваба.Тези немци що не земат да спрат да се мачат да правят автомобили накрая,не им се удава от доста време вече.
  • #13
    11 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Малеее какви са тези скамейки и ръбат дизайн .АА сетих се това е новият локомотив -давайте сега и вагоните :D
  • #12
    23 rate up comment 9 rate down comment
    Focus III ( преди 13 години )
    Е, това вече не прилича на Голф :) И според мен е много як дизайна. Фолксваген умеят това, дори никога да не правят революции :)